Στην εκδήλωση περισσότερων από 100 χιλ. καρκίνους θα μπορούσε να συμβάλλει σωρευτικά το τοξικό κοκτέιλ χημικών στο τρεχούμενο νερό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ομάδας Εργασίας Περιβάλλοντος EWG.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας που δημοσιεύτηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό από τους επιστήμονες του EWG, «το νερό βρύσης περιέχει πολύπλοκα μίγματα μολυντών, ενώ οι κυβερνητικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν τους μολυντές έναν προς έναν», σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Σίντνεϊ Έβανς.

«Στον πραγματικό κόσμο, οι άνθρωποι εκτίθενται σε συνδυασμό χημικών, οπότε είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να εξετάζουμε τις συνδυασμένες επιδράσεις των χημικών στην υγεία», συνεχίζει ο Έβανς.

«Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των δημόσιων συστημάτων ύδρευσης πληροί τις προϋποθέσεις», σημείωσε η αντιπρόεδρος του EWG, Όλγα Ναϊντένκο. «Αλλά οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι μολυντές σε αυτές τις νόμιμες συγκεντρώσεις στο νερό μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία».

«Οφείλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα την προστασία του νερού, να είμαστε σίγουροι ότι οι μολυντές δεν θα εισέρχονται στο σύστημα ύδρευσης», πρόσθεσε η Ναϊντένκο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το