Μόνο 4 μαθήματα (Θρησκευτικά, Χημεία, Αγγλικά και …Γυμναστική) διδάσκονται οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας καθώς δύο βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρόνιας δεν υπάρχουν καθηγητές!

Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο εκφράζει την αγανάκτησή του για αυτή την κατάσταση και με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ ζητά την άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Στην επιστολή του, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο αναφέρει:

«Εκ μέρους του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας συντάσσουμε αυτό το έγγραφο για να εκφράσουμε την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μας σχετικά με τη στελέχωση του σχολείου μας με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μέχρι σήμερα στο σχολείο μας διδασκόμαστε μόνο Θρησκευτικά, Γυμναστική, Χημεία και Αγγλικά.

Για το λόγο αυτό, όπως αποστείλατε στα προηγούμενα χρόνια άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ζητούμε το ίδιο να συμβεί άμεσα και φέτος. Το ίδιο επιθυμούν και οι γονείς μας και βρίσκονται στο πλευρό μας με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Θα θέλαμε το πρόβλημα να επιλυθεί σύντομα και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, αφού είναι δικαίωμα όλων μας να έχουμε πρόσβαση στην εκπαίδευση ανεξαρτήτως από τον τόπο καταγωγής μας. Επιβάλλεται όλα τα παιδιά να αντιμετωπίζονται ισότιμα καθώς δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα το 2018 να υπάρχουν διακρίσεις που καθιστούν δυσοίωνη τη σταδιοδρομία μας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το