Πριν λίγες μέρες, ο Banksy άφησε το σημάδι του στην πόλη Πορτ Τάλμποτ στη νότια Ουαλία. Η τοιχογραφία είναι σχόλιο του γνωστού καλλιτέχνη δρόμου στο ότι η πόλη χαρακτηρίστηκε, σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο, «η πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου», η οποία είναι γνωστή για την παραγωγή χάλυβα.

Το έργο τοποθετήθηκε σε δύο τοίχους ενός γκαράζ από τσιμεντόλιθουςπου κάνουν γωνία: ένα αγοράκι, το οποίο φοράει χειμωνιάτικα και έχει ένα μικρό έλκηθρο στα πόδια του, τεντώνει τα χέρια του και με τη γλωσσίτσα του προσπαθεί να πιάσει κάποιες νιφάδες που δείχνουν να είναι νιφάδες χιονιού. Αν ο θεατής πισωπατήσει, θα δει στον διπλανό τοίχο ότι αυτές οι «νιφάδες» δεν είναι παρά στάχτες από έναν κάδο σκουπιδιών που έχει πάρει φωτιά.

Oι θαυμαστές του Μπάνκσι συρρέουν στην πόλη Πορτ Τάλμποτ της Ουαλίας για να δουν τη νέα τοιχογραφία του βρετανού καλλιτέχνη, ο οποίος επιβεβαίωσε μέσω Instagram ότι η τοιχογραφία με τίτλο «Καλές γιορτές»είναι αυθεντική.

Ο καλλιτέχνης του γκραφίτι είναι γνωστός για τα έργα του με πολιτικό μήνυμα που φιλοτεχνεί σε τοίχους ανά τον κόσμο: από το Παρίσι και την Νέα Υόρκη μέχρι την Γάζα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το