Το 2014, και τότε παραμονές των ευρωεκλογών, είχαμε πάλι «παροχές», «Ζάππεια» και ύμνους στα πλεονάσματα. Από τον Σαμαρά. Ας θυμηθούμε τι έλεγε- τότε – ο Τσίπρας.

«Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο» και «τους βγάζει στις εκπτώσεις»; «Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». «Αυτοί είναι ικανοί όχι μόνο να πουν ότι πρόκειται περί συμφωνίας για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και συμφωνία για το σοσιαλισμό».

Είναι λόγια του Αλέξη Τσίπρα από ομιλία του στα Γιάννενα, στις 21 Μαρτίου του 2014. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει …στον Αλέξη Τσίπρα, για τις προχθεσινές του εξαγγελίες (τα αποσπάσματα τα πήραμε από το youtube της Αυγής, όπου μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την ομιλία εδώ)

Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο;

«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως κάνει ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια, σε πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς. Και δεν έχω βέβαια κανένα πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κυρία Μέρκελ και στους δανειστές, όπως ο κύριος Σαμαράς (…).

Και θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα,  για να τον εξαγοράσουν. Όπως φαντάζονται ότι θα κάνουν, να εξαγοράσουν τη στήριξή στην ίδια πολιτική που έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι κι έχει σκοπό, αν τους αφήσουμε, όχι μόνο το ψωμί, αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξει.

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε νομίζω ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη, που δεν μαρτυρά τίποτα άλλο, παρά μονάχα φόβο, μπροστά στην κάλπη που έρχεται. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο, στην πραγματικότητα, περιφρονούν τον λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του (…).

Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;».

Τώρα τους βγάζει και στις εκπτώσεις…

«Πώς; Με μια συμπεριφορά να τους θεωρεί σαν ανήλικα προς αποπλάνηση; Αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».

Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει

«Και αναρωτιέμαι τελικά, είναι αυτή αυτή εθνική πολιτική αυτή; Η θεσμοθέτηση και η προπαγάνδιση τηςεθνικής επαιτείας και της εθνικής  φιλανθρωπίας είναι εθνική πολιτική ή  είναι πολιτική απαξίωσης και ευτελισμού του λαού μας; Αλλά προσέξτε: Όποιος υποτιμά το λαό από το λαό θα το βρει».

Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες

«Γιατί το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης. Ναι, καλά ακούσατε, απάτης»

Εξαγορά με χάντρες και καθρεφτάκια

«Πώς σας φαίνεται; Σας φαίνεται λογικό να μας στύψουν για να βγάλουν τρία δις, και από αυτά να επιστρέφουν τα 500; Αν δεν είχαν βγάλει κανένα θα ήμασταν συν 2,5 δις αυτή τη στιγμή. Αλλά ποια λογική μπορεί να ψάχνει κανείς να βρει στον παραλογισμό μιας βαρβαρότητας που καταστρέφει μια κοινωνία ολόκληρη και επιχειρεί μετά να την εξαγοράσει με χάντρες και καθρεφτάκια»;

Αυτοί είναι ικανοί να πουν πως είναι συμφωνία για το σοσιαλισμό

«Αυτό το αμαρτωλό πλεόνασμα όμως δεν κρύβει μόνο πολιτικά εγκλήματα που έχουν συντελεστεί.Κρύβει και εγκλήματα που πρόκειται να συντελεστούν. Για την ακρίβεια είναι το ίδιο το πλεόνασμα αυτό και η διαδικασία του η προετοιμασία για νέο έγκλημα. Αφού συμφώνησαν με την τρόικα να χτίσουν κι άλλους ανθρώπους στα θεμέλια του καθεστώτος τους.  Εντάξει, θα πάρουν τη δόση και το πλεόνασμα, που νομίζουν ότι θα τους βοηθήσει στην εκλογική μάχη. Αυτό το μάθαμε. Αλλά τι θα προκειμένου να το πάρουν αυτό, το μάθαμε; Το πώς οι δανειστές εξαγόρασαν τη δυνατότητα που δίνουν στην κυβέρνηση να εξαγοράσει τους πολίτες,  το μάθαμε; 

Μπορεί να τη βαφτίζουν όπως θέλουν τη νέα συμφωνία με την τρόικα. Αυτοί είναι ικανοί όχι μόνο να πουν ότι πρόκειται περί συμφωνίας για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και συμφωνία για το σοσιαλισμό. Όλα μπορούν να τα πουν. Επί της ουσίας όμως αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ένα νέο σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για τη χώρα».

Πηγή: imerodromos.gr

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το