Μια υψηλού επιπέδου πηγή στην αστυνομία του Καράκας ανέφερε στο Sputnik ότι η Βενεζουέλα υπέστη άλλο ένα μεγάλης έκτασης μπλακ-αουτ τη Δευτέρα, με προβλήματα στην λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων να παρατηρούνται σε τουλάχιστον 16 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας καθώς και στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για το δεύτερο σχετικό περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, έπειτα από το μεγάλο μπλακ άουτ που σημειώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και παρέλυσε τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο μπλακ άουτ ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για δολιοφθορά.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χθες κατήγγειλε και για νέα «επίθεση» εναντίον του κεντρικού υδροηλεκτρικού σταθμού της χώρας στο Γκουρί (νότια) για να εξηγήσει τη βλάβη, που βύθισε στο σκοτάδι τα δύο τρίτα της χώρας, στο δεύτερο εκτεταμένο μπλακάουτ που σημειώνεται αυτόν τον μήνα.

«Υπήρξαμε θύματα μιας επίθεσης κατά του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και πιο συγκεκριμένα εναντίον της μονάδας του Γκουρί» επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.

Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε σχεδόν όλη την Βενεζουέλα

Οι αρχές της Βενεζουέλας κατόρθωσαν να επαναφέρουν το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε λειτουργία.

Η λειτουργία του δικτύου ηλεκτροδότησης έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Χόρχε Ροντρίγκεζ, υπουργός της Λαϊκής Ισχύος για την Επικοινωνία και την Πληροφορία.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το