Την επιστροφή της… άνοιξης για τις επόμενες πέντε ημέρες προαναγγέλλει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος εκτιμάει ότι η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 23 — 24 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξηγεί, σε ανάρτησή του στο Facebook, «o λόγος που o υδράργυρος θα ανέβει τις επόμενες ημέρες κατά 7°C, σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή, είναι γιατί οι θερμότερες αέριες μάζες από την βορειοδυτική Αφρική και την κεντροδυτική Μεσόγειο θα εισέλθουν στη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, όπως προσθέτει, «λόγω του ότι θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις στην Ελλάδα, οι άνεμοι θα είναι κατά βάση εξασθενημένοι και κυρίως νοτιάδες (5-6 και πολύ τοπικά 6 μποφόρ)».

Ο καιρός προβλέπεται να είναι ανοιξιάτικος για πέντε ημέρες ακόμη, όπως εκτιμάει ο κ. Καλλιάνος. «Αυτό σημαίνει ότι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και θα εναλλάσσονται ενδεχομένως με λίγες αραιές νεφώσεις. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο και τοπικά τη Δευτέρα στα δυτικά αλλά και πάλι τα φαινόμενα εκεί δεν θα προβληματίσουν».

Παρ’ όλα αυτά, δεν παραλείπει να προειδοποιήσει ότι οι θάλασσες δεν ενδείκνυνται ακόμη για μπάνια, καθώς παραμένουν αρκετές κρύες.

«Για παράδειγμα, μέσα στο νερό, η θερμοκρασία στις παραλίες της βόρειας Ελλάδας θα αγγίζει τους 13°C και στις αντίστοιχες της κεντρικής και νότιας χώρας τους 15-16°C».

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, ο μετεωρολόγος διευκρινίζει ότι «δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο καιρός που θα επικρατήσει από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα, καθώς υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων».

«Ωστόσο διαφαίνεται μικρή μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες» καταλήγει.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το