Σε συµβολική κατάληψη του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά πρόκειται να προχωρήσουν την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση πέντε τμημάτων ειδικοτήτων. Οι μαθητές κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο έχει εγκρίνει ολιγομελή τμήματα σε εσπερινά ΕΠΑΛ άλλων δήμων.

Επίσης στις 7.30 το απόγευμα καλούν τους φορείς του Πλατανιά και τα ΜΜΕ να παραβρεθούν σε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές σε επιστολή τους, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου Γιώργος Παναγάκης, τα τμήματα ειδικοτήτων που δεν εγκρίθηκαν είναι το (Γ) Δοµικών, (Δ) Δοµικών, (Δ) Γεωπονίας, (Δ) Αισθητικής και (Δ) Φυσικοθεραπείας.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Πλατανιά επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζονται σαν «μαθητές δεύτερης κατηγορίας», ενώ σημειώνουν πως κλείνοντας τις ειδικότητες, στην ουσία τους οδηγούν να αφήσουν το σχολείο, αφού οι περισσότεροι δεν πρόκειται να συνεχίσουν αλλού.

Επίσης χαρακτηρίζουν παράλογη την απόφαση του Υπουργείου να αλλάξει τη ζώνη του σχολείου και ζητούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να βρει λύση στα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από αυτή την απόφαση, χωρίς να αδικηθεί κανένας μαθητής.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι, σε πρώτη φάση, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους το σχολείο θα παραμείνει κλειστό την προσεχή Δευτέρα ενώ θα κλιμακώσουν, αν χρειαστεί, τις αντιδράσεις τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το