Και οι μαθητές ξεσηκώνονται στη ΜΑΤοκρατούμενη Λευκίμμη. Έτσι προχώρησαν σήμερα, Τρίτη 2/10 σε κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Λευκίμμης με γενικότερα αιτήματα που αφορούν την περιοχή, όπως είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια και η βία και τρομοκρατία των ΜΑΤ. Ειδικότερα ο ξυλοδαρμός του 22χρονου Στέφανου έχει τροφοδοτήσει την ένταση. Παράλληλα θέτουν και σοβαρά εκπαιδευτικά αιτήματα.
Συγκεκριμένα οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε καθηγητές, για τους ακατάλληλους χώρους υγιεινής στο σχολείο τους καθώς και τον ακατάλληλο καταμερισμό των τμημάτων.
Επίσης οι μαθητές διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο σχολείο αλλά και τη λειτουργία του «παράνομου» όπως αναφέρουν ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Χαρακτηριστική και συγκινητική η παρακάτω ανάρτηση στο FACEBOOK μιας μαθήτριας:

Κλειστο το Γενικό Λύκειο Λευκίμμης
Δίνουμε την δική μας “μαχη” Για τον ΧΥΤΑ όπως εμείς μπορούμε. Όσο οι οικογένειες μας δίνουν την δική τους μάχη και παίζουν το κεφάλι τους κορόνα γράμματα καθημερινά έτσι και εμείς σαν παιδιά λέμε το δικό μας ΟΧΙ στον παράνομο ΧΥΤΑ ,με έναν τρόπο ο οποίος δεν διακινδυνεύει την σωματική μας ακεραιότητα. Βρες και εσύ τον δικό σου τρόπο να πεις ΟΧΙ στην καταστροφή και ΝΑΙ στην ζωή. Κάνε κάτι και εσύ για να μπορείς σε 10 χρόνια να δημιουργείς καινούργιες αναμνήσεις στον τόπο τον οποίο γεννήθηκες και μεγάλωσες.. Μην το βάζεις κάτω ,προσπάθησε όπως μπορείς,όσο μπορείς. Κάνε το για εσένα πρώτα από όλα!!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το