Κοινή ανακοίνωση

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου

Συλλόγου ΠΕ Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης

Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την απαγόρευση λόγου από το Υπουργείο Παιδείας και τη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας

Συνάδελφοι,

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός Παιδείας παραβρέθηκε και μίλησε για τις νέες σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές αλλαγές σε εκδήλωση στη Γλυφάδα, την Κυριακή 17 Μαρτίου. Οι ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο που πραγματοποιούνταν η εκδήλωση.

Ο υπουργός Παιδείας μαζί με τον ΔΔΕ Δ’ Αθήνας επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους Δασκάλους και τους Καθηγητές της περιοχής ως τον “εχθρό λαό”, παρατάσσοντας τις δυνάμεις καταστολής. Στο αίτημα των εκπροσώπων των σωματείων να παρέμβουν στην εκδήλωση και να εκφράσουν τις θέσεις του κλάδου απέναντι στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το προσωπικό της, επέβαλαν την απαγόρευση και τον αυταρχισμό.

Είναι προφανές για την κυβέρνηση και το υπουργείο ότι στις προεκλογικές επικοινωνιακές τους φιέστες, με όποιο μανδύα κι αν παρουσιάζονται, δεν χωρά κανένας αντίλογος. Πως να αντέξουν άλλωστε τα – υπαγορευμένα από τους “Θεσμούς” και τον ΟΟΣΑ – αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας στην κριτική και την αντιπαράθεση;

Η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα της αγοράς, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Εργαλεία επιβολής της πολιτικής τους είναι ο αυταρχισμός, η αστυνομική βία και η κρατική καταστολή. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Οι αγωνίες μας και οι αγώνες μας υπηρετούν το αναφαίρετο και καθολικό δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

20 Μαρτίου 2019

Τα ΔΣ των

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το