Χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Φαιστού καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου.

Δε φτάνει το καθεστώς εργασιακής ομηρίας και οι μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων. Δε φτάνει που οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως «ωφελούμενοι» για να καταπατούνται τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα, παρότι παρέχεται η ίδια εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σ΄ αυτά έρχεται να προστεθεί η ωμή τρομοκρατία και ο τραμπουκισμός από την πλευρά της εργοδοσίας – τοπικής αρχής. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό του Δήμου Φαιστού από εκλεγμένο τοπικού διαμερίσματος που θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου, ο οποίος αφού έβρισε χυδαία την εργαζόμενη, την περιέλουσε με νερό και τη χτύπησε στο πρόσωπο, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μετά από λεκτική επίθεση που δέχτηκε.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου καταδικάζει σε ανακοίνωσή του, «κάθε πράξη εκφοβισμού και τραμπουκισμού που χρησιμοποιείται σε βάρος των εργαζομένων και προσπαθεί να επιβάλει τον συμβιβασμό και την υποταγή απέναντι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Στέλνουμε μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι οι υπηρεσίες είναι τσιφλίκι τους και οι εργαζόμενοι ιδιοκτησία τους, αλλά και σε εκείνους που τους καλύπτουν και με την απραξία τους ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, ότι δεν θα το ανεχθούμε».

«Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και όλο το πολιτικό προσωπικό του δήμου Φαιστού, να πάρουν θέση για το περιστατικό. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του», καταλήγει η ανακοίνωση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το