ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Την ώρα που όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, την ώρα που ο φόβος για πιθανή ανεξέλεγκτη διασπορά και η κοινωνική ευθύνη κρατούν τον κόσμο της αλληλεγγύης ανίκανο να αντιδράσει, οι φασίστες ετοιμάζουν ψυχολογία πογκρόμ στα Σφαγεία της Ρόδου, κατά των λίγων προσφύγων που στεγάζονται εκεί.

Οι πρόσφυγες, παντού όπως και στη Ρόδο, στοιβαγμένοι σε χώρους ακατάλληλους, χωρίς στοιχειώδη μέσα υγιεινής, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πανδημία και θρασύδειλους τραμπούκους. Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι φασίστες, χωρίς κανένα δισταγμό, μιλούν ακόμη και για πλαστικές και μολυβένιες σφαίρες, εκτοξεύουν απειλές, καλλιεργούν κλίμα μισαλλοδοξίας κι ετοιμάζουν επίθεση.

Καταγγέλλουμε :

1. Τους γράφοντες και όσους συνεπικουρούν για προετοιμασία φασιστικού πογκρόμ.

2. Την ανευθυνότητά των ανεγκέφαλων φασιστών, προκειμένου να εκτονώσουν το ρατσιστικό μένος τους, να προκαλέσουν μεγαλύτερα ακόμη προβλήματα στη δημόσια υγεία με διασπορά της πανδημίας.

Καλούμε τις τοπικές Αρχές και την Αστυνομία να παρέμβουν πριν είναι αργά

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται επαναδραστηριοποίηση ρατσιστικών ομάδων εφόδου στο νησί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τρίτη, 17 Μαρτίου, Παλαιστίνιος που διαμένει στα Σφαγεία δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, την ώρα που πήγαινε σε περίπτερο.

Η εξέτασή του την επομένη στο νοσοκομείο έδειξε ελαφρά τραύματα. Ύστερα από καταγγελία του, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου προχώρησε στην προσαγωγή και εξέταση δέκα ατόμων και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων κατοίκων του νησιού, ηλικίας 21, 22, 29 και 33, για σωματική βλάβη με ρατσιστικό χαρακτήρα. Εξαιτίας της παρέλευσης του αυτόφωρου αφέθηκαν ελεύθεροι.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το