ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ 1 Νοεμβρίου 2018

Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

« Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ » ΑΡ. ΠΡΩΤ: 371

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα τηλ. 6977 885092

Καραμπά Σοφία τηλ. 6943 879575

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/ syllogosnsm@gmail.com

Καταγγελία φασιστικής επίθεσης στο Νέο Κόσμο

Το απόγευμα της 28 Οκτωβρίου, διάλεξαν τρία φασιστοειδή για να στήσουν ενέδρα και να επιτεθούν σε φοιτητή, μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Λίγη ώρα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10, επιτέθηκαν εναντίον του και τον χτύπησαν.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, ομάδα νεοναζί επιχείρησε να αμαυρώσει με την παρουσία της το γιορτασμό της αντιφασιστικής επετείου στην Καλλιθέα αλλά η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση των τοπικών φορέων την ανάγκασε σε αποχώρηση.

Η χρονική στιγμή της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, να ξεσπούν μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις και να προετοιμάζονται απεργιακές μάχες, το σύστημα επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Οι ενέργειες αυτές δεν είναι τυχαίες. Οι φασίστες της ΧΑ επιχειρούν εδώ και καιρό να «βάλουν πόδι» στις γειτονιές μας. Ο λαός της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης, του Νέου Κόσμου δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός. 75 χρόνια πριν, τα παιδιά των προσφύγων του 1922, πάλεψαν ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και τους νίκησαν.

Δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους νεοναζί να σηκώσουν κεφάλι!

Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης!

Και τώρα και πάντα και όπως το ’40…

…τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το