➣ Πώς πρέπει να είναι η πολιτική μας;
Σαν σφουγγάρι για να μαζεύει ιδέες από το λαό και να τις μετασχηματίζει γόνιμα. (Για να παραφράσουμε τον Μάο Τσετούνγκ)
Σαν ατσάλι για να μπορεί να πολεμάει αποτελεσματικά.
Σαν σφαίρα για να πηγαίνει ευθύβολα.
Σαν δίκτυ για να μαζεύει τη λαϊκή διαμαρτυρία.
Το ’χουμε κάνει; Όχι ακόμα. Αλλά οι μαρξιστές-λενινιστές, δηλαδή οι πραγματικοί κομμουνιστές, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι υπηρετούν την εργατολαϊκή υπόθεση. Γι’ αυτό και στην κριτική των ρεβιζιονιστών και των αυθόρμητων απαντούν σκωπτικά: «Την επόμενη φορά θα το κάνουμε καλύτερα». Γιατί έχουμε την πείρα, τη βούληση και τη θέληση.

Πόσο απέχει ένας θεοκράτης από έναν ευρωπαιόδουλο; «Ένα τσιγάρο δρόμο»! Ο πρώτος θεωρεί αρχή και τέλος των πραγμάτων μία ανώτερη δύναμη (αρχή) η οποία δημιουργεί, ελέγχει και κανοναρχεί τα πάντα. Ο δεύτερος το ίδιο! Διότι η Ευρ. Ένωση στο κεφάλι των ευρωπαιόφιλων παίρνει μυθικές, μυθολογικές και απίστευτες διαστάσεις.
Όταν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι άρχισαν στα σπλάχνα της, όταν η Βρετανία αποχωρεί, όταν οι νεοφασίστες παίρνουν κεφάλι, όταν….  Είναι εμμονικό να προσκυνάς την ΕΕ.

Να συμφωνήσουμε με τους αριστερούς σκεπτικιστές που μερικές φορές κοιτάνε τον αφαλό τους (ομφαλοσκόποι στην αττική διάλεκτο), μεμψιμοιρούν τα πάντα και έχουν την κριτική για όλους στο τσεπάκι. Να συμφωνήσουμε στην παραδοχή πως τα πράγματα είναι δύσκολα διότι βρισκόμαστε σε φάση υποχώρησης του κινήματος και η ατομική θέληση τσακίζεται σαν καλαμιά στον κάμπο. Ναι, αλλά όχι να υποταχθούμε επειδή το σήμερα αποδείχνεται ζοφερό. Χρειάζεται να πούμε αλήθειες, όπως για τον υποτελή χαρακτήρα του πολιτικού προσωπικού που κυβερνάει τη χώρα, για την ΕΕ και την εξάρτηση, ανεξάρτητα από το συσχετισμό δυνάμεων.
Να συζητήσουμε την τακτική, τις μεθόδους, την προπαγάνδα κλπ., αλλά όχι τις αλήθειες. Αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Οι αριστεροί σκεπτικιστές ας κάνουν ένα βήμα.

➣ Όταν ρώτησε ο προϊστάμενος έναν εθελόδουλο, συμβιβασμένο, ρεφορμιστή υπάλληλο ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του, αυτός απάντησε ακαριαία «Όποιες είναι οι δικές σας κ. Διευθυντά». (Κάθε σύγκριση με πραγματικά πρόσωπα είναι αποδεκτή).

➣ Ένας φίλος από τη Βόρεια Ελλάδα μας ρώτησε γιατί στην προκήρυξή μας δεν αναφέρουμε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους. Η αλήθεια είναι πως όσοι ερωτοτροπούσαν με τη διαγραφή του χρέους, σχεδόν το ’χουν ξεχάσει. Η δεύτερη αλήθεια είναι πως εμείς στο Μ-Λ ΚΚΕ είμαστε εξαρχής φανατικά πολέμιοι ενός συνθήματος που σκορπούσε αυταπάτες, έσπρωχνε τον κόσμο σε μια αδιέξοδη διαχείριση, αθώωνε τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μας έκανε ουρά του… Τσακαλώτου. Αναμφίβολα οι μπολσεβίκοι και ο Λένιν, από τις πρώτες κιόλας ώρες της επανάστασης ακύρωσαν όλες τις δουλοπρεπείς συμφωνίες της Τσαρικής Ρωσίας και δεν αναγνώρισαν καμία συνθήκη ή δάνειο υποτέλειας. Το να λες όμως σήμερα πως θα ’σαι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά θα ’σαι απαλλαγμένος από τα δάνεια και τα χρέη, είναι σα να ασχολείσαι με τις σταγόνες της βροχής όντας χωμένος στη βρώμα και τη λάσπη. Θεωρούμε τη φασαρία για το χρέος κομμάτι των μεταβατικών προγραμμάτων που σερβίρει -κυρίως- η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Νικηφόρος Ζερβός

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία