Σε μερικές αναδιπλώσεις αναφορικά με διατάξεις του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης θα προχωρήσει, όπως φαίνεται, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κάτω από την πίεση του κινήματος που συνεχίζει τις δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας τη συνολική απόσυρσή του.

Αντιγράφουμε ακριβώς από τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στα Νέα (18/5/2010):


” Ανάμεσα στις αλλαγές που εξετάζουμε είναι: Δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και η συνολική εξέταση του καθεστώτος τους, στο πλαίσιο προσεχούς νομοθετήματος στον τομέα αυτό. Οι διατάξεις σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, και ενδεικτικά η διατήρηση των ιστορικών πανεπιστημιακών πειραματικών σχολείων ως πειραματικών, η δημιουργία περισσότερων πρότυπων σχολείων, η μη θέσπιση εξετάσεων μεταξύ Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου. Ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στο δημοτικό σχολείο”.

Πριν από λίγες μέρες η Νίκη Κεραμέως κόμπαζε “ούτε βήμα πίσω”. Οι μαζικές αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και το τελευταίο μεγάλο συλλαλητήριο την κάνει να το ξανασκεφτεί. Προφανώς οι εκπαιδευτικοί κερδίζουν μια μάχη αλλά μπροστά τους είναι ένας πόλεμος που έχει ήδη ξεκινήσει. Γιατί η υποχώρηση της Κεραμέως δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από ένας τακτικός ελιγμός για επίθεση από καλύτερες θέσεις. Γι αυτό το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να κάνει τις πιο πλατιές συμμαχίες με γονείς και μαθητές, με το εργατικό κίνημα για να μπορέσει να ανατρέψει τα σχέδια Κυβένρησης – Υπουργείου Παιδείας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το