Τετάρτη  31 Οκτωβρίου,  ώρα 11.00,

Κινητοποίηση  έξω από το ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων  13-15

  1. Το ΕΤΕΑΕΠ  από  το 2013   δεν έχει απονείμει την επικουρική σύνταξη  σε πολλούς  συναδέλφους  που έχουν διαδοχική ασφάλιση.  Η αδικαιολόγητη  αυτή εγκληματική καθυστέρηση οφείλεται , κατά το ταμείο,  στη  χρονοβόρα διαδικασία των υπηρεσιών του ΙΚΑ  που πρέπει να επιβεβαιώσει  τη διαδοχική ασφάλιση.  Οι μόνοι  που δεν ευθύνονται είναι οι συνταξιούχοι που υφίστανται  μία απίστευτη ταλαιπωρία  και οικονομική  αιμορραγία. Αν ληφθεί υπόψη ότι  η  πλειονότητα των συναδέλφων έχει διαδοχική ασφάλιση, γιατί έχουν προϋπηρεσία ως αναπληρωτές, η κυβέρνηση  απονέμει  την επικουρική ασφάλιση  σε ελάχιστους συναδέλφους.  Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Ταμείου   για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση  είναι μεγάλες. Είχαμε προτείνει στην προηγούμενη διοίκηση να εκδίδει  την επικουρική  σύνταξη  σε όσους συναδέλφους έχουν διαδοχική ασφάλιση με βάση τη δημόσια υπηρεσία τους και μετά την απάντηση από το ΙΚΑ να εκδίδει  την υπόλοιπη επικουρική  σύνταξη.  Τα στοιχεία  υπάρχουν  στη  συνταξιοδοτική  πράξη του ΓΛΚ  και  από τα στοιχεία αυτά  τεκμαίρεται  η θεμελίωση  συνταξιοδοτικού δικαιώματος.   Περίπτωση λάθους  δεν υφίσταται, γιατί το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ θεσπίστηκε από 1.1.1983  και το ταμείο μπορεί να υπολογίσει  το συνολικό χρόνο ασφάλισης του   συνταξιούχου   στην επικουρική   ασφάλιση και  να κρίνει  αν δικαιούται  ή  όχι  επικουρική σύνταξη.
  2. Από τον Δεκέμβρη  του 2016   το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   σε   συνάντηση  με τον Διοικητή  και τους Υπ/τές  του ΕΤΕΑΕΠ  είχε θέσει το ζήτημα του συμψηφισμού  των οφειλών  των ασφαλισμένων στο επικουρικό ταμείο με τα αναδρομικά που τους  όφειλε το Ταμείο.  Οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων  έχουν οδηγήσει σε απόγνωση  τους συνταξιούχους  που δεν έχουν τη δυνατότητα  να  εξαγοράσουν προϋπηρεσία ή πλασματικά χρόνια που απαιτούνται  για τη θεμελίωση της   επικουρικής σύνταξης.  Άλλωστε  με   καθυστέρηση  3-4  ετών για τη χορήγηση  της επικουρικής σύνταξης το ποσόν των  αναδρομικών  που  οφείλει το  Ταμείο  συνήθως  είναι μεγαλύτερο  από αυτό που οφείλουν  οι συνταξιούχοι και είναι εξωφρενικό  να τους ζητάει  το ταμείο προκαταβολικά χρήματα  που τους τα οφείλει. Ακόμη πιο εξωφρενικό είναι να «τιμωρεί» τους συναδέλφους που δεν  μπορούν να εξαγοράσουν την αναγκαία προϋπηρεσία  για θεμελίωση συνταξιοδότησης με κατάσχεση(!)  των αναδρομικών που τους οφείλει   το  ίδιο  το  Ταμείο.
  • Η Π.Ε.ΣΕΚ  καλεί  όλους  τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς   σε διαμαρτυρία  έξω από  ΕΤΕΑΕΠ,  την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, ώρα 11.00, Φιλελλήνων 13-15,    για να απαιτήσουμε:
  1. Την απονομή της επικουρικής σύνταξης   σε όλους τους συνταξιούχους,   χωρίς καθυστέρηση
  2. Το συμψηφισμό των οφειλών  όλων  των συνταξιούχων  με τα αναδρομικά  που τους   οφείλει  το Ταμείο.

 

Το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το