Νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις στη Δημόσια Υγεία ανακοινώθηκαν ήδη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και προγραμματίζονται από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) μετά από πιέσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα από το σύνολο σχεδόν των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Οι απολύσεις των συμβασιούχων και των επικουρικών γιατρών, οι μειώσεις των μισθών μέσω των περικοπών στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που επίκεινται, οι ελλείψεις σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση και τα κλεισίματα κλινικών είναι τα προβλήματα που κινητοποιούν όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα της υγείας.

Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε 5ωρη στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 10/10/2018 με αιχμή την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει κινητοποιήσεις στις 05/10/2018 με αιχμή τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό, την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

48ωρη απεργία προγραμματίζεται για τις 4 & 5 Οκτωβρίου 2018 από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγιειονομικού προσωπικού ΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ Αττικής αντιδρώντας στην υποβάθμιση των μονάδων τους και στη μετατροπή 300 συναδέλφων τους (παθολόγων, παιδιάτρων και ειδικών γιατρών) σε οικογενειακούς γιατρούς, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη μισθολογική τους εξίσωση με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Κινητοποιήσεις στις 02/10/2018 στον ΟΑΕΔ ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και συναυλία των εργαζομένων στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας αρχές του Οκτώβρη προγραμματίζονται, επίσης, με στόχο πάντα την ανάδειξη των υπαρκτών εκρηκτικών προβλημάτων που όσο περνάει ο καιρός οξύνονται και περισσότερο στο δημόσιο τομέα της υγείας.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το