Μια απίστευτη και απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν οι λογιστές την περίοδο αυτή. Εν μέσω της πανδημίας, δεν πήραν ούτε μία μέρα άδεια ή αναστολή λες και είναι άτρωτοι και αμόλυντοι από τον κορονόϊο. Διεκπεραίωσαν εκατομμύρια και εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις αιτήσεις εργαζομένων ανέργων και επιχειρήσεων χωρίς Σαββατοκύριακα. Μελετώντας 11 ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) και γύρω στις 480 ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, συχνά αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες. Πνιγμένοι από δεκάδες πλατφόρμες που ανοιγόκλειναν με ασφυκτικές προθεσμίες ακόμα και μέσα σε αργίες.

Για τον λόγο αυτό, το ΔΙΚΤΥΟ Συνεργασίας και Παρέμβασης Λ-Φ που δρα στην ΕΦΕΕΑ, (σωματείο της Αθήνας) σχεδίασε και κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου στα αρμόδια υπουργεία αρχής γενομένης στις 10.30 πμ από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας. Η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από πολλούς λογιστές και με διαδικτυακά καλέσματα δήλωσαν την υποστήριξή τους και ήδη επεκτάθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗς ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΕΦΕΕΑ) καλεί τους συναδέλφους την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 11:00 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών σε παράσταση διαμαρτυρίας .

Οι αντοχές μας ( φυσικές και ψυχολογικές ) έχουν εξαντληθεί ήδη ενώ έχουμε μπροστά μας την πλέον δύσκολη περίοδο για κάθε επαγγελματία του κλάδου.

Επιφορτιστήκαμε ένα δυσανάλογα τεράστιο έργο με την μελέτη , ενημέρωση και υλοποίηση των ανεπαρκών μέτρων στήριξης της Πολιτείας και σε πολύ μεγάλο βαθμό ανταποκριθήκαμε αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί εν μέσω πανδημίας .

Παράλληλα εξακολουθούμε να διεκπεραιώνουμε τις τρέχουσες και πάγιες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις έναντι των εντολέων -πελατών μας χωρίς καμία παράταση δηλωτικών υποχρεώσεων , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα γραφεία μας και συνακόλουθα και την δική μας ως επαγγελματιών αφού εν μέσω καραντίνας παραλαμβάναμε παραστατικά από τους πελάτες μας.

Για μια ακόμη χρονιά η ΑΑΔΕ και το Υ.Ο με τις αμέλειες και τις παραλείψεις τους στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος μας.

Έως 30/6 που λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν 4.500.000 δηλώσεις γεγονός που καθιστά ως μονόδρομο την παράταση υποβολής τους.

Η συνήθης παράταση έως 29/7 δεν αρκεί και ο Αύγουστος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά μήνας ξεκούρασης και αποφόρτισης των συναδέλφων.

Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9 είναι επιβεβλημένη και αναγκαία.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας να υποβληθούν σε ένα μαρτύριο που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία μας.

Επιπροσθέτως πρέπει να μετατεθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων για το 2021 και να μην υπάρξει καμία έναρξη εντός του 2020 όπως δηλώνει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Η επόμενη ημέρα στην Οικονομία και τις εργασιακές σχέσεις διαφαίνεται εξαιρετικά δύσκολη και θα επηρεάσει την λειτουργία των γραφείων μας και θα καθορίσει σε ποια θέση θα βρεθούμε μετά την πανδημία.

Ως παράταξη έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας για την ΄΄επόμενη ημέρα ΄΄ προκειμένου τα γραφεία μας να συνεχίσουν να είναι βιωσιμα.

Όσοι συνάδελφοι αισθάνονται την ανάγκη να πάρουν θέση απέναντι σε αυτά που μας διαλύουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την επιβίωση μας τους περιμένουμε στην κινητοποίηση.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 11:00 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 8).

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το