Την ώρα που η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποστολή 1.500 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή, ώστε να ενισχύσει την παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η αποστολή των στρατιωτών έρχεται σε συνέχεια της αποστολής του αεροπλανοφόρου «Αβραάμ Λίνκολν» και βομβαρδιστικών B52 στη βάση του Κατάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, οι στρατιώτες αυτοί θα αναπτυχθούν στη Μέση Ανατολή τις επόμενες εβδομάδες.

Σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου διευκρινίστηκε ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να στείλει 900 επιπλέον άνδρες, ανάμεσά τους μηχανικούς, για την ενίσχυση της αμερικανικής άμυνας και την επέκταση της ανάπτυξης των περίπου 600 μελών προσωπικού.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο κατηγόρησε για πρώτη φορά ευθέως τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια σε λιμάνι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρος μιας «εκστρατείας» της Τεχεράνης με αφορμή τις τελευταίες αποστολές και την ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Την επίθεση ενάντια στα πλοία στη Φουτζέιρα την αποδίδουμε στους Φρουρούς», είπε ο υποναύαρχος Μάικλ Γκίλντεϊ, διευθυντής του γενικού επιτελείου εξηγώντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πιστεύει ότι η δολιοφθορά έγινε με μαγνητικές νάρκες. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία.

Τεχεράνη: Ο Τραμπ δεν θα δει το τέλος του Ιράν

Στο μεταξύ, έπειτα από ένα ακόμη «τιτίβισμα» του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο υποστήριζε ότι το Ιράν στηρίζει τρομοκράτες και ότι η Τεχεράνη «επιθυμεί πόλεμο», αλλά αυτό «θα είναι το τέλος του Ιράν», ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβέντ Ζαρίφ απάντησε:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πραγματικός τρομοκράτης. Είναι ο υπεύθυνος για την οικονομική τρομοκρατία που διεξάγει ενάντια στο Ιράν».

Και συμπλήρωσε:

«Θα δούμε το τέλος του Τραμπ, αλλά εκείνος δεν θα δει ποτέ το τέλος του Ιράν».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το