Για την κατάργηση του “ασύλου της ανομίας” και της “βίας της άκρας αριστεράς” γράφει ο Μάκης Βορίδης, το τσεκούρι της μαύρης αντίδρασης.

Τον Βορίδη τον συναντάμε επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ -του κόμματος των νοσταλγών της χούντας, με βασικό αίτημα την απελευθέρωση των πρωτεργατών της- όπου διαδέχτηκε το Νίκο Μιχαλολιάκο, το σημερινό αρχηγό της νεοναζιστικής χρυσής αυγής.

Μάκης Βορίδης, 1985, με αυτοσχέδιο τσεκούρι ανά χείρας, ανάμεσα σε κρανοφόρους, ασπιδοφόρους και ροπαλοφόρους συναγωνιστές του της φασιστικής Νεολαίας ΕΠΕΝ

Την ίδια περίοδο εφορμά με ένα τάγμα εφόδου εναντίον μιας κατάληψης αναρχικών, μετά τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά στο Πολυτεχνείο. Εκεί τον συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός με δερμάτινο μπουφάν και του τσεκούρι (του πολέμου) ανά χείρας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για βορίδης χούντα

Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.

Το 1986 η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Μάκη Βορίδηγια τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002)

Μετά από μια πορεία πολιτικής αφάνειας περνά στο ΛΑΟΣ και από εκεί στη ΝΔ. Δεν εγκαταλείπει τις θέσεις του και τις αντικομμουνιστικές κορώνες, φροντίζει όμως να τις σερβίρει με έναν πιο προσεγμένο “εκλεπτυσμένο” λόγο. Παραμένει στην εφεδρεία με τιτιβίσματα σαν και το παρακάτω…

Διάβασε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το