Οι εργαζόμενοι στις αμερικανικές πλατφόρμες διανομής Amazon και Instacart αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα, κατηγορώντας τους εργοδότες τους ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να τους προστατεύσουν από τον νέο κορονοϊό.

«Άνθρωποι που βγήκαν θετικοί (με τον κορονοϊό) εργάζονται σε αυτό το κτίριο και μεταδίδουν (τον ιό) σε εκατοντάδες άλλους» καταγγέλλεται σε έναν λογαριασμό στο Twitter, το @Shut_downAmazon, που έχει μόλις δημιουργηθεί και αναπαράγει βίντεο με εργαζόμενους να συνωστίζονται στους χώρους της Amazon.

Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, εργαζόμενοι της πλατφόρμας Instacart αναμένεται, επίσης σήμερα, Δευτέρα, να ξεκινήσουν απεργία με αιτήματα μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες οικονομικές συνθήκες.

Θα σταματήσουν την εργασία τους έως ότου «όλα τους τα αιτήματα ικανοποιηθούν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης “Gig Workers Collective“.

«Δεν πρόκειται μονάχα για εμάς, θέλουμε να προστατεύσουμε και τους πελάτες μας. Οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί που η Instacart δεν κάνει ούτε το ελάχιστο κατά τη διάρκεια αυτής της φονικής πανδημίας» συμπλήρωσε.

Στις ΗΠΑ, 163.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει έως το μεσημέρι της Τρίτης και 3.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πληροφορίες: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το