Το καθεστώς εργασιακής «ζούγκλας» που επικρατεί στον χώρο του τουρισμού αποκάλυψαν εκ νέου έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του Ηρακλείου.

“Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το δείχνουν και τα νούμερα. Στους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε υποδηλωμένη εργασία. Δηλαδή, ελαστικές μορφές απασχόλησης, 3-4ωρα ή 1-2 ημέρες την εβδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν 10-12 ώρες αλλά και όλες τις ημέρες της εβδομάδας παρατήρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

“Σαφές μήνυμα” ότι “εφόσον οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πρέπει να παίρνουν και την αμοιβή που προβλέπεται βάσει της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας”, (και όχι της ατομικής που ορισμένοι εργοδότες θέλουν να επιβάλλουν!) στέλνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των ελέγχων το μεικτό κλιμάκιο βρήκε ξενοδοχοϋπαλλήλους να περνούν το… ρεπό τους δουλεύοντας, χωρίς να αμείβεται η αργία και η εργάσιμη Κυριακή τους με “την προσαύξηση του 75%, συν το ασφαλιστικό ένσημο που δικαιούνται”.

“Μεγάλη” είναι και η “ασυδοσία” στις κουζίνες ξενοδοχείων, με μάγειρες να έχουν σπαστό και όχι συνεχές ωράριο, όπως κανονικά προβλέπεται!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το