Η πρωτοφανής προπαγάνδα που διαχέεται όλες αυτές τις ημέρες στα πολύωρα και σχεδόν μονοθεματικά δελτία των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ακόμη και σε σχέση με την υπουργική προϊστορία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κυβερνητικά χείλη σκόπιμα «ανακατεύουν» τις συλλήψεις ατόμων που φέρεται να έχουν εμπλοκή σε ληστεία και τρομοκρατική οργάνωση με την αστυνομική επιχείρηση σε υπόγειο της ΑΣΟΕΕ -όπου βρέθηκαν κράνη, κοντάρια και μπουκάλια από ποτά- και την έφοδο των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να συλλάβουν φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το λοκ άουτ.

Όλα μαζί στο ίδιο τσουβάλι και από κοντά οι απορίες των τηλε-δικαστών για το αν ήταν φοιτητές, για το αν είχαν δουλειά να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο, που έκλεισε «συμπτωματικά» μία εβδομάδα πριν από την πορεία του Πολυτεχνείου.

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των φοιτητικών κινητοποιήσεων με αφορμή, όχι μόνο την κατάργηση του ασύλου, αλλά και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, συνοδεύεται πλέον, κατά κανόνα, με χημικά και βλήματα κρότου-λάμψης.

«H Αστυνομία επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια, μετά την ψήφιση του τελευταίου νόμου, όπως σε όλους τους δημόσιους χώρους. Άρα δεν είναι θέμα επέμβασης της Αστυνομίας σε Πανεπιστήμια, είναι εφαρμογή του νόμου», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης. «Βρέθηκαν κράνη», βροντοφώναξε η υπουργός Παιδείας, ενώ «μπαχαλάκηδες» χαρακτήρισαν τους φοιτητές κάποιοι δημοσιογράφοι.

Κανείς από όλους αυτούς δεν εξηγεί όμως γιατί στα «λάφυρα» της αστυνομικής επέμβασης προστέθηκαν σπασμένα κεφάλια και χέρια φοιτητών, φοιτητές που συνελήφθησαν έξω από το σπίτι τους πολλές ώρες αργότερα, ενώ στα βίντεο φαίνονται οι κλοτσιές και τα άγρια χτυπήματα των αστυνομικών.

Λίγες ημέρες πριν, δια στόματος υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ακούστηκε ο αδιανόητος υπαινιγμός ότι κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο! Ότι δηλαδή κάποιοι θέλουν ένα σκοτωμένο παιδί από χέρι αστυνομικού. Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός με την απαράδεκτη, εμπρηστική αυτή δήλωση. Δεν σκέφτηκε κανείς ότι κάποιοι μπορεί να ετοιμάζουν τον επόμενο Κορκονέα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το