Η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική τις οποίες θεωρεί «νόμιμες» για να εμποδίσουν τις διαμαρτυρίες από το να μετατραπούν σε βίαιες ταραχές, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ τη Δευτέρα.

Ο κ. Πομπέο υποστήριξε ότι τέτοιες ταραχές δεν «αντικατοπτρίζουν τη δημοκρατική βούληση των λαών» αυτών των χωρών.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την Κούβα και τη Βενεζουέλα από την κατάληψη αυτών των διαμαρτυριών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε τις χώρες αυτές ότι «προσκαλούν κακούς ηθοποιούς» στην περιοχή και προσπαθούν να μετατρέψουν συμμαχικές δημοκρατίες των ΗΠΑ σε «δικτατορίες».

Ο κ. Πομπέο δικαιολόγησε την πρακτική της Ουάσιγκτον να συμμετέχει στις προσπάθειες κατά των ταραχών, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το «μεγαλύτερο παράδειγμα δημοκρατίας στην ιστορία του κόσμου».

Εμείς τι να πούμε; Περισσότερο κυνικός και απροκάλυπτος από ποτέ ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός απειλεί τους λαούς της Λατινική Αμερικής να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν στις κυβερνήσεις – μαριονέτες που ο ίδιος επιβάλλει στη χώρα τους.

Ματαιοπονεί, όμως, ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το