Χθες η Κυβέρνηση, μετά από μια πολύωρη συνεδρία στο Προεδρικό, απέρριψε την πρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων η οποία επιδόθηκε χθες δια χειρός του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής, υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη και υπογράφεται μόνο από την ΠΟΕΔ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει πρόθεση από τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις για νέα πρόταση εκ μέρους τους.

«Η πρόταση της ΠΟΕΔ εκφράζει και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Για τεχνικούς και μόνο λόγους (λόγοι οι οποίοι προκάλεσαν και την καθυστέρηση αποστολής της αντιπρότασης προς το Προεδρικό) δεν υπήρχε η σφραγίδα της ΟΕΜΛΕΚ και της ΟΛΤΕΚ», αναφέρουν κύκλοι από ΟΕΜΛΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στη σημερινή κοινή σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων με την εξαγγελία απεργιακών μέτρων –όπως όλα δείχνουν – να είναι αναπόφευκτη.

Σε ανάρτηση του ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλαμπους, προανήγγειλε τη λήψη απεργιακών μέτρων, που αναμένεται να επικυρώσουν σήμερα τα ΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Συκγκεκριμένα αναφέρει: “Συνάδελφοι έχουμε εισπράξει και επίσημα αυτό που αναμενόταν. Εξαντλήσαμε με πολύ κόπο και υπομονή κάθε προσπάθεια. Προσωπικά νιώθω ότι αυτό ήταν το χρέος μας, όσα κι αν έχουμε υποστεί. Η αξιοθρήνητη, υπεροπτική και αλαζονική αρνητική απάντηση τους θα έχει σκληρή ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Η γεμάτη αναλήθειες, ειρωνεία και έμμεσες απειλές απάντηση τους θα έχει την ανάλογη ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Σήμερα τα ΔΣ απαντούν με απεργιακά μέτρα που θα αποφασίσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα και με πλάνο. Τέλος.

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ξεχνάμε ο καθένας το προσωπικό του θέμα, την δική του άποψη και τις αμφιβολίες. Εμείς θα αγωνιστούμε μαζί σας, σας χρειαζόμαστε όλους. Θετική ενέργεια ο ένας για τον άλλο, αυτό θα είναι το όπλο μας”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το