Λέσβος: Μοίρασαν… οδηγό αμαρτιών σε μαθητές – «Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;»

«Αμαρτίες ποδιών» σε παιδικό οδηγό εξομολόγησης

«Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;»

«Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;» Ένα απίστευτο φυλλάδιο… «παιδικό οδηγό εξομολογήσεως» κρατούσαν σήμερα στα χέρια τους επιστρέφοντας στο σχολείο μετά από εκκλησιασμό μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου.

Ο οδηγός των αμαρτιών που απευθύνεται μάλιστα και σε παιδιά είναι τρομακτικός και ατέρμονος και αφορά σε έναν «τυπικό» θα λέγαμε απολογισμό, ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να… εξομολογηθούν. Οι αμαρτίες έχουν υποκατηγορίες: της γλώσσας, των ματιών, των αυτιών και των χεριών. Είναι όμως τόσες πολλές οι αμαρτίες που μπορεί να κάνουν τα παιδιά που υπάρχει και η κατηγορία με τις… διάφορες.

Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι μαθητές έδωσαν το φυλλάδιο με τις «αμαρτίες» στους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε συζήτηση, αλλά και προσπάθεια καθησυχασμού…

Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις η Εκκλησία έχει φανεί περισσότερο μεγαλόκαρδη σε ό,τι αφορά τις αμαρτίες των τέκνων, και μάλλον επιτρέπει στα παιδιά να επισκέπτονται το θέατρο, ώστε μια παράσταση να μην είναι λόγος ούτε αμαρτίας ούτε… εξομολόγησης.

Βοήθειά μας…

Πηγή: Ανθή Παζιάνου – stonisi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το