Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια λίμα που να κόβει μπανάνες και να ματώνει.
Μια LIMA όμως που να κόβει και να ράβει ξανά τις χώρες της Λατινικής Αμερικής σε αιμορραγούσες μπανανίες, δεν εντάσσεται στο χώρο της φαντασίας αλλά της πραγματικότητας.
Στις 8 Αυγούστου 2017, στη Λίμα του Περού συγκροτήθηκε ένας συνασπισμός κρατών της Αμερικάνικης ηπείρου, που υιοθέτησε το όνομα της πόλης στην οποία φιλοξενήθηκε, μιας και θα ήταν ιδιαίτερα προκλητικό να ονομαστεί Παράρτημα της CIA.
Η LIMA περιλαμβάνει. αλφαβητικά, τα κράτη, Αγία Λουκία, Αργεντινή, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδά, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμά, Παραγουάη, Περού και Χιλή.
Είναι ένας συνασπισμός κρατών που θυμίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε οικονομική-πολιτική βάση και τη Συμμαχία των Προθύμων σε στρατιωτικό επίπεδο.
Όπως η Συμμαχία των Προθύμων, με στόχο τον “εκδημοκρατισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα”, μετέτρεψε τη Γιουγκοσλαβία σ’ ένα κουρέλι προτεκτοράτων με τις μεγαλύτερες βάσεις του ΝΑΤΟ, το Ιράκ σ’ ένα βάλτο αίματος κυριαρχίας των Αμερικάνων και των Ταλιμπάν και φυτώριο του Ίσις, το Αφγανιστάν σε μία απ’ τα ίδια κι επιπλέον στη μεγαλύτερη φυτεία ηρωίνης στον κόσμο, τη Συρία σ’ ένα σωρό από ερείπια που κάτω τους έχουν θαφτεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, τη Λιβύη σ’ ένα λάκκο που μέσα του στοιβάζονται νεκροζώντανοι σκλάβοι, έτσι και η LIMA επιδιώκει να αναμορφώσει την παραστρατημένη Βενεζουέλα, από την οποία οι ΗΠΑ εισάγουν 1,5 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο καθημερινά και θα ήταν πολύ πιο συμφέρον να μην τα πληρώνουν.
Τα κράτη της Λατινικής Αμερικής είχαν συνενωθεί παλιότερα σε δυο συνασπισμούς, το Mercosur και την Κοινότητα των Άνδεων.
Η LIMA φαίνεται να συμπληρώνει, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, αυτούς τους συνασπισμούς. Η διακήρυξη για την ίδρυσή της ήταν …συγκινητική καθώς μιλούσε για “το παναμερικανικό όνειρο”, όπως ακριβώς η διακήρυξη της Ε.Ε. μιλούσε για “το πανευρωπαϊκό όνειρο”.
Προς το παρόν η LIMA περιορίζει το όνειρό της στην επιβολή του αμερικάνικου πραξικοπήματος και της μαριονέττας του στη Βενεζουέλα.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Μπολσονάρο δήλωσε ότι η LIMA θα συμβάλει στην αναμόρφωση της Βενεζουέλας για το καλό του λαού της. Πριν λίγο καιρό είχε επίσης δηλώσει ότι ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος ηγέτης που αντιπαρατέθηκε στους εχθρούς του έθνους του και πως αν ζούσε εκείνη την εποχή, θα είχε καταταγεί στο στρατό των Ναζί. Όπως επίσης δήλωσε πως ο Πινοσέτ θα έπρεπε να είχε σκοτώσει περισσότερους.
Στην Αργεντινή, ο πρόθυμος εταίρος για την αναμόρφωση της Βενεζουέλας, με τη ευγενή χορηγία της Αμερικής, είναι ο νεοφιλελεύθερος Μαουρίσιο Μάκρι που εξήγγειλε νέο πρόγραμμα άγριας λιτότητας, βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΔΝΤ για νέα “συνεργασία” (στην προηγούμενη “συνεργασία”, ο λαός της χώρας κόντεψε να αφανιστεί από την επιβολή μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης για την αποπληρωμή του χρέους) ενώ ο ίδιος, παρότι αποδεδειγμένα ήταν από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Panama Papers για την κατοχή παράνομων εταιριών και την αποκομιδή αμύθητου πλούτου, όχι μόνο απέφυγε να δικαστεί αλλά εκλέχτηκε και πρόεδρος. Επίσης ο Μάκρι ήταν αυτός που δήλωσε ότι οι Desaparecisos, οι 30.000 εξαφανισμένοι από το δικτάτορα Βιντέλα, δολοφονημένοι και μετά πεταμένοι στη θάλασσα, ήταν μόνο 9000 αλλά ή εννιά ή τριάντα εννιά χιλιάδες, είπε, το θέμα του είναι αδιάφορο. Επί του θέματος, είχε επίσης δώσει κάλυψη στον αστυνομικό διοικητή, Μιγκέλ Ετσεκολάτζ, όταν στη δίκη του δικτάτορα Βιντέλα για τους χιλιάδες φόνους, φιλώντας το λευκό ροζάριό του ενώπιον των δικαστών, είχε πει, «Η χριστιανική ταυτότητα μας ήταν σε κίνδυνο. Το καθεστώς ορκίστηκε να υπερασπιστεί τον δυτικό και χριστιανικό πολιτισμό».
Για να μη μακρηγορούμε με τη νέα Συμμαχία των Προθύμων, να πούμε μόνο πως η Κολομβία διαθέτει επίσης ένα πλούσιο βιογραφικό ενεργητικής και παθητικής εμπειρίας στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το 2002 συμμετείχε στο πραξικόπημα κατά του Τσάβες, με άγνωστο αριθμό Κολομβιάνων στρατιωτικών εντός του εδάφους της Βενεζουέλας, από τους οποίους συνελήφθηκαν 126.
Το Μάιο του 2018, ανοίχτηκαν από την εισαγγελέα, Μόρι Κονέχο, ομαδικοί τάφοι που περιείχαν 9000 θύματα ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων. Οι φονιάδες κλήθηκαν να δηλώσουν μεταμέλεια. Στην Κολομβία έχουν δηλωθεί 60000 εξαφανισμένοι, ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στις 83000.
Με την ευγενική χορηγία των ΗΠΑ και του στρατού της (που στο μεταξύ μετέτρεψαν, όπως είπαμε, το Αφγανιστάν στη μεγαλύτερη φυτεία ηρωίνης που μεταφέρεται ακόμη και μέσα στα φέρετρα νεκρών φαντάρων, σκεπασμένων με την αστερόεσσα) οι περιοχές της Κολομβίας που εικάζεται ότι έχουν φυτείες ναρκωτικών, ψεκάζονται με εκατομμύρια τόνους Glyphosate, μια βαριά τοξική χημική ουσία που παράγει η Μονσαντο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Καρκίνου έχει δηλώσει ότι η Glyphosate είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα, διεισδύει στα κύτταρα των οργανισμών και αλλοιώνει το DNA. Διάφοροι επιστήμονες έχουν παραλληλίσει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ στην Κολομβία με το Glyphosate, με τη χρήση του Agent Orange (επίσης παραγωγής Μονσάντο) στο Βιετνάμ που κατέληξε σε 500000 νεκρούς και 3 εκατομμύρια βαριά ασθενείς ή με γεννητικές βλάβες.
Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις περιοχές με Glyphosate, οι οποίες πουλιούνται σε αμερικάνικες βιοτεχνολογικές εταιρίες για ένα κομμάτι ψωμί, προκειμένου να γίνουν “πειραματικές καλλιέργειες ειδών” που δεν θα αλλοιώνονται από το καρκινογόνο δηλητήριο. Πόσο σοφή αλληλουχία ενεργειών!
Ο πρόεδρος, Ίβαν Ντούκε (όχι Ντούτσε) ευχαριστεί τις ΗΠΑ και ζητά επιπλέον επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (!!!) στη χώρα του, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Η LIMA είναι βαθιά χωμένη στο αίμα, στην κατεύθυνση να παραμείνει το όμορφο, αγαπημένο κομμάτι της Γης, που λέγεται Λατινική Αμερική, μια ματωμένη ιστορική συνέχεια των χασάπηδων κονκισταδόρων και των φονιάδων δικτατόρων, με ποταμούς από Lagrimas Νegras, μαύρα δάκρυα.

ΠΗΓΕΣ: Global Research, New Eastern Outlook, Strategic Culture Foundation

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το