Οι ηγέτες της ΛΑΕ εδέησαν να διαχωριστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συγκροτήσουν τον ξεχωριστό φορέα τους, αφού προηγούμενα, όπως είναι γνωστό, στήριξαν και υπηρέτησαν από κορυφαίες υπουργικές θέσεις την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εξωραΐζοντας και συγκαλύπτοντας το αντιλαϊκό της περιεχόμενο ως την τελευταία φάση της υπογραφής από τον Τσίπρα του 3ου βάρβαρου μνημονίου.

Η ΛΑΕ, επαναλαμβάνοντας, σχεδόν ατόφιο, το ψευδώνυμο ριζοσπαστικό όσο και απατηλό ρεφορμιστικό πρόγραμμα του «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να βρει ακροατήριο, επιδίδεται σε θορυβώδεις δραστηριότητες, όπως έκανε ιδιαίτερα με τους πλειστηριασμούς, ενώ πασχίζει με μια πολιτική έξω από αρχές να συμπήξει ένα ετερόκλητο εκλογικό «μέτωπο», με αποκλειστικό γνώμονα την πολυπόθητη είσοδό της στη Βουλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προβάλλοντας σε μια πρώτη φάση την ιδέα της “παναριστεράς”, ενίσχυσε και συνέβαλε στη διάδοση των ολέθριων αυταπατών εξωραϊσμού και συγκάλυψης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις της στην πράξη έγιναν νεροκουβαλητές του όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, στήριξαν πολύμορφα την κυβερνητική του πολιτική και έδρασαν σαν συμπληρωματική του δύναμη, ως την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στην μπαγκέτα των ιμπεριαλιστών δανειστών.

Αν και το «μεταβατικό» πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρεοκόπησε, οι ετερόκλητες δυνάμεις της δεν έπαψαν να το υποστηρίζουν και να επιμένουν σ’ αυτό, κάνοντας διάφορα επιμέρους μπαλώματα. Καθώς το πρόγραμμα αυτό, στην ουσία, πολύ λίγο διαφέρει από το αντίστοιχο της ΛΑΕ, με την οποία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, άλλες από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στράφηκαν προς τη ΛΑΕ, ενώ άλλες βλέπουν εξίσου κοντά στις αντιλήψεις και τις θέσεις τους, το ΚΚΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανταρσυα

Στην πραγματικότητα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται τώρα στον αστερισμό μιας κρίσης, και το μόνο σταθερό βάθρο των δυνάμεων που τη συγκροτούν είναι η αντίθεσή τους στον αγώνα κατά της εξάρτησης, η θεωρία τους για την ιμπεριαλιστική Ελλάδα (στην οποία κατά τα άλλα λογοκοπούν ότι υπάρχει «κατοχή»!), η «ολοκληρωτική» διαστρέβλωση του λενινισμού, o αντισταλινισμός.

Τα αγιάτρευτα αδιέξοδα του λεγόμενου «αντικαπιταλιστικού χώρου»

Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχονται να υπογραμμίσουν για μια ακόμα φορά τα αγιάτρευτα αδιέξοδα του λεγόμενου «αντικαπιταλιστικού χώρου». Γιατί είναι η πολιτική κατεύθυνση των δυνάμεων που τον συγκροτούν που γεννά αυτά τα αδιέξοδα. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική κατεύθυνση των αυταπατών για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υποτιθέμενη «σκληρή διαπραγμάτευση» που έκανε απέναντι στους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Αυταπατών που οδήγησαν σύσσωμο αυτό το χώρο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης σ’ αυτή τη «διαπραγμάτευσή» της σπέρνοντας ολέθριες αυταπάτες για τον χαρακτήρα και το ρόλο τόσο των διαπραγματεύσεων αυτών, όσο και της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια πολιτική κατεύθυνση είναι κι αυτή των λεγόμενων «αντικαπιταλιστικών» μεταβατικών προγραμμάτων, στην πραγματικότητα ρεφορμιστικών, που λειτούργησαν ως γέφυρα για ένα σημαντικό κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ) να αποχωρήσει από αυτή και να ενσωματωθεί στην ΛΑΕ του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνη, της οποίας τα δικά της μεταβατικά προγράμματα δεν ήταν και τόσο διαφορετικά από αυτά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προσδοκώντας με αυτήν την κίνηση καλύτερα εκλογικά ποσοστά. Είναι η ίδια αυτή πολιτική κατεύθυνση που σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μπροστά στις αυταπάτες που η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπερνε πως ήταν κοντά στο να εκλέξει βουλευτή, την οδήγησε να χρησιμοποιήσει κι αυτή το αστικό ιδεολόγημα της χαμένης ψήφου προς τις μικρότερες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις που αναφέρονται στην αριστερά. Στην πραγματικότητα, η πολιτική αυτή κατεύθυνση του υπερτονισμού του ρόλου των εκλογών και των προτάσεων ρεφορμιστικών μεταβατικών προγραμμάτων σαν κι αυτών που πρόβαλλε κι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αναδειχθεί σε κυβέρνηση και σαν κι αυτό της ΛΑΕ, είναι πολιτική άρνησης της μαζικής εξωκοινοβουλευτικής πάλης, του μόνου δηλαδή ικανού δρόμου να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΤΟ ΣΕΚ

“Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα χαιρετίζει όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες των τοπικών σχημάτων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής αριστεράς που έδωσαν δραστήρια τη μάχη των εκλογών της 26 Μάη και καλεί να δώσουμε μαζί και τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Είναι μια μάχη που μας ετοιμάζει για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται. Πρώτο βήμα είναι να στηρίξουμε τα σχήματα της Αριστεράς που περνάνε στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών απέναντι στην ανερχόμενη δεξιά. Να δείξουμε στην πράξη στον κόσμο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απέχουμε όταν δίνει μάχες”.

Αθήνα, 27 Μάη 2019

Η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος
Εμείς τι να πούμε; Απλά να σημειώσουμε ότι δεν μας εκπλήσσει το ΣΕΚ το οποίο και άλλες φορές είχε καλέσει τον κόσμο να ψηφίσει όχι μόνο τον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και το ΠΑΣΟΚ (το 1996 που έβγαλε το Σημίτη)…
χωρίς βέβαια αυταπάτες! Για να μην αναφερθούμε στις θέσεις που πήρε στα ζητήματα της Συρίας και της Ουκρανίας. Δηλαδή την στήριξη στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτές οι θέσεις  συνδυάστηκαν και με έμπρακτη στήριξη με κινητοποιήσεις σαν αυτή για την απομάκρυνση της Πρεσβείας της Συρίας από την χώρα μας

Ανακοίνωση Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

 

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το