Καταγγέλλουμε το λυντσάρισμα και την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου καθώς και την προσπάθεια συγκάλυψης και δικαιολόγησης του εγκλήματος αυτού. Δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με βίαιο τρόπο, από δράστες τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου που αναφέρεται πως επιχείρησε να κλέψει κι από ένα πρωτοπαλίκαρο νέο-ναζιστικής ομάδας, ενώ συνέδραμαν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Ότι ακολούθησε στη συνέχεια στα διάφορα ΜΜΕ ανέδειξε τη βρωμιά που αναδύεται από αυτό το σύστημα.

Τέτοια φαινόμενα αποτελούν συνέπειες του αντιδραστικού κλίματος που δημιουργεί ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη – το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης – καθώς και της πολιτικής του.

Μιας πολιτικής που καταδικάζει καθημερινά ανθρώπους στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, στην περιθωριοποίηση και τη γκετοποίηση. Μιας πολιτικής που γεννά το φασισμό και το ρατσισμό, που ενισχύει τους μηχανισμούς αστυνομικής καταστολής, που φουντώνει τα «σκουπίδια» των ΜΜΕ. Μιας πολιτικής που προάγει τη «στοχοποίηση» του αδύναμου και το «σκύψιμο του κεφαλιού» στον ισχυρό. Μιας πολιτικής που «νομιμοποιεί» τέτοιου είδους βία και δίνει αέρα στα πανιά διάφορων φασιστικών και νέο-ναζιστικών μορφωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι όλος ο ρατσιστικός και νεοναζιστικός εσμός έσπευσε να ζητωκραυγάσει και να υπερασπιστεί τη στυγνή δολοφονία. Οι κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα κόμματα της άρχουσας τάξης, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους και τα Μέσα Παραπληροφόρησης εκθρέφουν και υπηρετούν αυτή την πολιτική.

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να σταθούν αποφασιστικά ενάντιοι σ΄ ένα τέτοιο κλίμα και σε μια τέτοια πολιτική, που εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον. Να καταγγείλουν το έγκλημα και να παλέψουν ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού. Να προβάλουν τη λογική του αγώνα, της διεκδίκησης, της συλλογικότητας και της πάλης ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Να σταθούν ενάντιοι στη φασιστικοποίηση που προωθεί η ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί διαχειριστές της.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το