• Όχι στον πόλεμο!

• Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

• Συμπαράσταση στον αγώνα για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Φλέμινγκ!

• Άμεση στέγαση των προσφύγων και μεταναστών με ανθρώπινες συνθήκες!

Εδώ και αρκετές μέρες, ο Δήμος Πεντέλης βρίσκεται μπροστά στο ονομαζόμενο «μεταναστευτικό πρόβλημα», με τη μεταφορά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Νοσοκομείο Φλέμιγκ.

Αυτή η πράξη αποτελεί μια ακόμα χυδαία ενέργεια που αποσκοπεί στην περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου, που οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό με γενναίες προσπάθειες.

Αυτή η πράξη αποτελεί μια ακόμα ύπουλη προσπάθεια να στρέψει τους λαϊκούς ανθρώπους ενάντια στους πρόσφυγες, που ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας, κατά δεκάδες χιλιάδες, που στοιβάζονται και φυλακίζονται σε «δομές» τύπου στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά μας και την ενδοχώρα, τις εκατοντάδες που καθημερινά σχεδόν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Κάνουμε καθαρό πως αυτοί που δημιουργούν τα ατελείωτα καραβάνια των προσφύγων, είναι αυτοί που πυροδοτούν τους πολέμους στην περιοχή μας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Φεύγοντας βομβαρδισμένοι από τις χώρες τους, έχοντας χάσει τα πάντα από το μένος του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που απειλεί και τη χώρα μας, βρίσκονται αντιμέτωποι με το ρατσιστικό δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν οι κυρίαρχοι τους λαούς. Το «διαίρει και βασίλευε» άλλωστε, είναι εδώ και αιώνες στη φαρέτρα τους.

Ο μόνος υπεύθυνος για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, είναι ο ιμπεριαλισμός, ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών όλου του κόσμου.

Ο δικός μας λαός, πολύ περισσότερο ως λαός που έχει ζήσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση, έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στους κολασμένους της σημερινής εποχής. Να αντιπαλέψει το φασισμό και το ρατσισμό, να σταθεί απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υπηρέτες τους και να μην τους κάνει το χατίρι. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς. Γιατί ακριβώς τέτοιος είναι ο εχθρός, κοινός για το δικό μας λαό και τους λαούς που εξαναγκάζονται στην προσφυγιά. Όπως κοινά είναι τα δίκια μας και τα συμφέροντά μας. Τις δουλειές μας δεν τις παίρνουν οι μετανάστες, μας τις κλέβει το σύστημα. Την υγεία δεν μας τη στερούν τα προσφυγόπουλα, μας την αρνούνται οι κυβερνήσεις που κλείνουν νοσοκομεία και πετσοκόβουν το δικαίωμα στην υγεία.

Είναι -το λιγότερο- χυδαίο, όταν οι κυρίαρχοι χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να εντείνουν την επίθεσή τους στο δικό μας λαό. Γιατί αυτό συμβαίνει όταν επιχειρούν να επισφραγίσουν το οριστικό κλείσιμο δομών υγείας, όπως είναι η πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ. Και με περισσό θράσος, οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στον περιορισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου αποσκοπώντας στο οριστικό του κλείσιμο, είναι οι ίδιοι που σήμερα πρωτοστατούν σε μια υποτιθέμενη υπεράσπισή του. Μια «υπεράσπιση» που στάζει ρατσισμό, που έχει χαρακτηριστικά ξενοφοβικά έως και ανοιχτά φασιστικά. Τέτοιες λογικές πρέπει να είναι μακριά από το λαό και τους κατοίκους της περιοχής! Συνεχίζοντας τον αγώνα για την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτές και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το