Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ – ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Σε άμεση πυροδότηση νέων πολεμικών αντιπαραθέσεων, εντάσεων και κινδύνων για τους λαούς, προχώρησε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με το βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στις 3 του Γενάρη και τη δολοφονία του ιρανού στρατιωτικού αξιωματούχου. Η επίθεση αυτή στο έδαφος μιας χώρας (του Ιράκ) που είχαν καταλάβει και διαλύσει οι αμερικάνοι εμπρηστές, και οι σοβαρές συνέπειες που παράγει, κι όχι μόνο όσον αφορά το Ιράν, εντάσσεται στο πλαίσιο και του παροξυμμένου ανταγωνισμού τους με το ρωσικό ιμπεριαλισμό και τους άλλους ιμπεριαλιστές, και των κατακτητικών επιδιώξεών τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Επιδιώξεων που δε διστάζουν να οδηγήσουν σε νέο ματοκύλισμα τους βασανισμένους λαούς της περιοχής. Στις 7 του Γενάρη το Ιράν απάντησε με επίθεση με πυραύλους σε αμερικάνικες βάσεις στο δυτικό Ιράκ μιλώντας και για 80 αμερικάνους νεκρούς και προειδοποιώντας για νέες επιθέσεις. Με διάγγελμα του στις 8 Γενάρη ο Τράμπ εξάγγειλε νέες «ισχυρές» κυρώσεις στο Ιράν και ότι θα επιδιώξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα που άναψε η δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ, τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία, εμφανίστηκαν με δηλώσεις για «αποκλιμάκωση» της έντασης πίσω από τις οποίες, ωστόσο, μεθοδεύουν το πως θα παρέμβουν σε αυτήν, για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το κουβάρι των ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και οι κίνδυνοι για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής δυναμώνουν.

Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν χαιρετίστηκε αμέσως απ΄ το Ισραήλ, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε και την – αμερικάνικης στήριξης – συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό «East Med». Αυτόν το σφαγέα του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού και συνέταιρο της εξαρτημένης άρχουσας τάξης της χώρας μας, στο πλαίσιο της πολιτικής των αμερικανόπνευστων «αξόνων» που ακολουθεί, στον ανταγωνισμό της με την τούρκικη άρχουσα τάξη.

Οι ευθύνες της ντόπιας άρχουσας τάξης και των κάθε φορά κυβερνήσεών της, είναι εγκληματικές απέναντι στο λαό μας! Εμπλέκουν παραπέρα τη χώρα και το λαό μας, στις αμερικάνικες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και στους πολεμικούς κινδύνους. Ανανεώνουν τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις, οι οποίες αναβαθμίζονται και επεκτείνονται. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στόλων και των αεροπλάνων των ΗΠΑ. Η πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε πως παραχωρεί τα πάντα για να γίνει η χώρα μέρος των πολιτικοστρατωτικών σχεδίων και της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.

Αποτελεί επιτακτικό καθήκον η ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος του λαού μας που θα εναντιώνεται στα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο καθεστώς της εξάρτησης και θα προβάλει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, ενάντια σ΄ όλα όσα τους επιφυλάσσουν, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς!

• ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟϊΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ!
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
• ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

• ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
• ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/1, 2:00 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το