Στις 9/5 πραγματοποιήθηκαν σ’ όλους τους νομούς της χώρας αποκλεισμοί των καταστημάτων της ΕΤΕ με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ». Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, ενωμένοι και αποφασισμένοι, υπερασπίζουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους που βάναυσα έχει καταπατήσει η Διοίκηση της ΕΤΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, που ορίστηκε από τη Γ.Σ. της 11.4.2019, στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από το Κεντρικό κατάστημα στην πλατεία Κοτζιά, απ’ όπου, αφού διαβάστηκε Ψήφισμα καταγγελίας και δημοκρατικά δόθηκε ο λόγος σε όλους όσοι ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για την εξέλιξη του αγώνα διεκδίκησης του ΛΕΠΕΤΕ, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή με ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα. Στη διάρκεια της πορείας έγινε στάση έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων όπου καταγγέλθηκε η παρελκυστική τακτική της Διοίκησής του που με διάφορα προσχήματα αρνείται να προκηρύξει εκλογές παρά την ουσιαστική καταψήφισή της από την πολυπληθή (2.300 συμμετέχοντες) Γενική Συνέλευση της 11.4.2019.

Μετά από μια ακόμα αναβολή από το «νέο» συμβούλιο του Συλλόγου, με νομικίστικα επιχειρήματα, της συζήτησης για προκήρυξη εκλογών, η Επιτροπή αγώνα αποφάσισε νέα κινητοποίηση στις 17.5, όπου και εξέδωσε ψήφισμα καταγγελίας της ΕΤΕ για τις κατάφωρες καταπατήσεις των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και εν ενεργεία υπαλλήλων της ΕΤΕ, τις μεθοδεύσεις και τα ύποπτα πάρε-δώσε της με την «αδιάβλητη» δικαιοσύνη, και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, τις ψευδολογίες της προς τον ξένο και εγχώριο τύπο.

Ταυτόχρονα, ο «Συντονισμός Δράσεων για τον ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ», στον οποίο συμμετέχουν οι πιο αγωνιστικές και μαχητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις των συνταξιούχων και ο οποίος πρωτοστάτησε στην εκλογή της Επιτροπής Αγώνα, εξέδωσε Δελτίο Τύπου προς τους εκπροσώπους των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, όπου με στοιχεία ενημερώνει για την παράνομη καταπάτηση εκ μέρους της ΕΤΕ των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και τις τραγικές γι’ αυτούς συνέπειες.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ. Θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, “δεν θα παραιτηθούν αν δεν δικαιωθούν”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το