Ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες, κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αδίκημα του εμπρησμού στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους , 10.00 ευρώ εγγύηση ο κάθε ένας και απαγόρευση εξόδου από την χώρα μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν  στον Ανακριτή, ενώ πολλοί συντοπίτες τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο για συμπαράσταση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Α. Μπασαράς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει του συλληφθέντες με το αδίκημα, παρά μόνον «δήθεν ομολογίες»..«Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση και ο κατηγορούμενος θα ασκήσει εντός πέντε ημερών το δικαίωμά του να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα τον δικαιώσει», είπε ο κ. Μπασαράς.

Η διαδικασία της ανάκρισης διήρκησε για πολλές ώρες και η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο πριν τις τρεισήμισι μετά το μεσημέρι. Η απόφαση σόκαρε τους κατοίκους της Λευκίμμης οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σήμερα από νωρίς το πρωί.

Ας σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Αλεύχιμον έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν επετράπη στο δικηγόρο των τεσσάρων να δει τους πελάτες του στο στάδιο της προανάκρισης.

Μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης

Από νωρίς πλήθος κόσμου βρέθηκε στα δικαστήρια για συμπαράσταση στους συλληφθέντες. Μια μαζική διαδήλωση συμπαράστασης αλληλεγγύης οι Λευκιμμιώτες πιστεύοντας στο δίκιο του αγώνα και ενάντια στην κρατική καταστολή, στην πολιτική της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων.

          «Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε, γιατί αρνούμαστε να πεθάνουμε» ήταν το κεντρικό σύνθημα της σημερινής μαζικής συγκέντρωσης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

 

Δειτε ΒΙΝΤΕΟ από enimerosi.com & corfupress.com

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το