Η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ) καταγγέλλει ότι για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου καλύπτει τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης στο νησί καταψηφίζοντας ψήφισμα για την επίθεση που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ.

«Είναι τεράστια πρόκληση παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας να δίνει κάλυψη στην εγκληματική δράση των νοσταλγών της Χούντας, του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος», σημειώνει η ΕΠΑΣ και καλεί αύριο σε ανοιχτή σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος και στις 13 Νοέμβρη έξω από το Εφετείο της Αθήνας απαιτώντας την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Για άλλη μία φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας έδωσε κάλυψη στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταψηφίζοντας αντιφασιστικό ψήφισμα καταγγελίας της χρυσαυγίτικης επίθεσης που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 Σεπτέμβρη στα καραβάκια στο Πέραμα.

Το ψήφισμα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/10 ο Ανίκητος Μακραίνογλου, από την παράταξη ΝΑΥΜΑΧΗΑ, μετά από πρόταση της ΕΠΑΣ και υπερψηφίστηκε από τη Μαρία Παπαελευθερίου, δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η δήμαρχος Σαλαμίνας Νάννου και η παράταξή της, εκτός του ότι δε δέχτηκαν να καταδικάσουν την επίθεση της Χρυσής Αυγής, προσπάθησαν στην ουσία να δώσουν πολιτική κάλυψη στην εγκληματική της δράση με το γνωστό επιχείρημα «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», βάζοντας στην ίδια ζυγαριά την επίθεση στο Βαγγέλη Παπαμιχαήλ με τη δολοφονία του Κατσίφα στην … Αλβανία!

Μάλιστα η πρόεδρος του Δ.Σ. Μπινιάρη τόλμησε να ρωτήσει αν έχει βγει επίσημο πόρισμα της αστυνομίας, υπονοώντας ότι έγινε για προσωπικούς λόγους, ενώ ο αντιδήμαρχος Χατζής δήλωσε εδώ είναι Σαλαμίνα… (εννοώντας εδώ είμαστε ακροδεξιοί). Την ίδια στάση κράτησε και η παράταξη του Τσαβαρή (μείζονα αντιπολίτευση) που κατέθεσε πρόταση -ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στο Β. Παπαμιχαήλ μαζί με τον Κατσιφά.

Είναι τεράστια πρόκληση παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας να δίνει κάλυψη στην εγκληματική δράση των νοσταλγών της Χούντας, του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Αυτή η απόφαση στρέφεται απέναντι στην τεράστια πλειοψηφία του κόσμου που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Όσες πλάτες και αν διαθέτουν οι χρυσαυγίτες στο Δήμο Σαλαμίνας σύντομα θα φτάσουν να απολογούνται για όλες τις επιθέσεις τους, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων αλιεργατών, τις επιθέσεις, τα μαχαιρώματα και τα πογκρόμ κατά εκατοντάδων μεταναστών.

Έχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε περιθώρια να πέσουν στα μαλακά και για αυτό κλιμακώνουμε τις μάχες σε κάθε γειτονιά. Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε Σαλαμίνα και Πέραμα, να καταδικαστεί όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και όσοι τους στηρίζουν.

Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια της Β’ Πειραιά, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες που έδωσαν μαζικό παρόν στις 20 Οκτώβρη στο Πέραμα σε:

• Ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος (Νεωρίων και Φωκίωνος 3, πλ. Ηρώων).

• Συγκέντρωση στις 13 Νοέμβρη στις 10 π.μ. έξω από το Εφετείο της Αθήνας απαιτώντας από την κυβέρνηση την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΕΠΑΣ)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το