Κύριε, κυρία δεν σας γνωριζω ούτε ξέρω καν τι επαγγέλλεστε.

Θα ήθελα μία κάμερα Live streaming, πρώτα στη δουλειά σας, να σας βλέπω να περνάει η ώρα μου, στο σπίτι, να βλέπω τα παιδιά σας, πως συμπεριφέρονται και πως τα ανατρέφετε…..

……στην τάξη των παιδιών σας, να κρίνω τον συνάδελφο, αλλά και τα παιδιά σας, αν έχουν απορίες, αν τα διαβάσατε στο σπίτι, αν θα πάρουν τα δικά σας παιδιά διαγωγή κοσμιοτάτη, μιας και επιστρέφει στα απολυτήρια, αν κάνουν Μπουλινγκ σε άλλα παιδιά, αν τα έχετε καθαρά, σιδερωμένα, αν έχουν δυσλεξία, αυτισμό, ΔΕΠΥ, έτσι για να χω και να λέω και να σχολιάζω βρε αδερφέ, όταν δεν εχω κατι άλλο να κάνω μαζί με την κυρία τάδε…….

Ετσι ακριβώς να κανεις και εσυ με τα δικα μου παιδιά στην τάξη μου, με πιτσα και μπύρα και καλοπροαίρετο σχολιασμό, που θα κάνω και εγώ βλέποντας τα δικά σου παιδιά……
…… ανηλικοι, που θα ξέρουν οτι παρακολουθούνται και θα διστάζουν, θα διστάζουν να ρωτήσουν, γιατί μπορεί να ναι χαζομάρα η ερώτηση (γιατι στον δασκαλο καμια ερώτηση δεν ειναι χαζή) αλλά για τον μπαμπά του Κωστάκη τη μαμά της Μαρίας που θα βλέπουν, θα είναι…..

….. θα διστάζουν να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν απ τα λάθη τους, γιατί απλά δεν θα κάνουν κανένα λάθος, μιας και θα ξέρουν οτι παρακολουθούν οχι οι γονεις τους, αλλά του διπλανού παιδιού και ίσως γίνουν αντικείμενο σχολιασμού και περίγελο, αν τολμήσουν να κανουν ερώτηση, λάθος κλπ κλπ

Η χαρά του Screenshot & videoshot, για τον ανώμαλο, τον παιδεραστή, τον φαρσέρ που θα τα βγάλει στο ιντερνετ, για να γελάσουμε με την γκάφα του παιδιού σου, του δικού μου και να σαι σιγουρός πολλοί θα γελάσουν και πολλά χτυπηματα (κλικ) θα πάρει η φαρσοσελίδα ή η πορνοσελιδα……

Να σε δώ τότε τι θα λές οταν το παιδι σου (μου) το δεις σε κανενα side, και να σκέφτεσαι ότι η κυρά Κατίνα το σχολιάζει, ναι αυτή η μαμά του διπλανού του, γελαει με την γκαφούλα του ή την “χαζή” ερώτηση ή 1500 ανθρωποι με (κλικ) ή κάποιος ανώμαλος, αυτοικανοποιήθηκε, επειδή του άρεσε σε Live streaming, η δασκαλίτσα ή το παιδί σου……..

Τότε θα θελα να δω την έκφραση του προσώπου σου όταν “καταλάβεις” εάν καταλάβεις ποτέ τι καλό θα κανει η καμερα στην ταξη live…….

Τυχαίο είναι όπου η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έχει αυστηρή σύσταση προς γονείς, όχι φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών σας στο διαδύκτιο;

Τότε θέλω να δώ την εκφρασή σου και να ξαναδιαβάσω πάλι όταν έγραψες:

” Δάσκαλοι, φοβάστε την κριτική, μην εκτεθείτε” ……..

Να σε δώ τότε…….
……….όταν θα γελάει ο καθένας ή θα κανει “οτιδήποτε αλλο” με το “δικο σου παιδι”.

Ναι είμαι εκπαιδευτικός, δεν φοβάμαι τίποτα και το “παιδι σου” θα ήθελα να διδάξω και να το ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ, αφού μου το εμπιστεύτηκες, όπως κανω και με τα δικά μου παιδιά ….

Ένα μεγάλο ΟΧΙ…..

Εσείς κύριοι και κυρίες που είστε σύμφωνοι με την κάμερα στη σχολική τάξη και On
Live & Live streaming με την “δικαιολογία” οτι ΔΕΝ θέλουν οι εκπαιδευτικοί, για να μην “εκτεθούν”……

Έχω να σας πώ το εξής εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών πού έβαλαν “πλάτη” στη ΔΥΣΚΟΛΗ στιγμή που πέρασε η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και έκαναν Τηλεεκπαίδευση ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ (μας), με σύγχρονη μέθοδο, Web Camera, σε Real Time On Line…..
….. εκτεθήκαμε ήδη Live απέναντι, στους μαθητές μας και τους γονείς τους, βάζοντας, απο μόνοι μας “πλάτη” στο σχολείο μας, στην τάξη μας, στους μαθητές μας……

….. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ……

……είδαν το πρόσωπο μας, το σπίτι μας, το καθιστικό μας, την κουζίνα μας, το σαλόνι μας και όπου αλλού καθόμασταν, με δικό μας εξοπλισμό, ατακτοποίητο και ασυγύριστο πολλές φορές ίσως, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί “ΕΚΤΕΘΗΚΑΜΕ” ήδη σε κοινή θέα απο μόνοι μας οικοιοθελώς……..

Σε αυτούς που λενε ναι με αυτή την “δικαιολογία” φόβου εκπαιδευτικών ή “εξέλιξη τεχνολογίας”……

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, διότι τους μαθητές μας δεν τους εκθέτουμε σε κοινή θεα σε κανέναν.

Σεβόμενοι πρώτα αυτούς, αλλά και τους γονείς τους, που μας τους εμπιστεύτηκαν να τους “μάθουμε γράμματα” και θα
ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ, όπως οφείλουμε εμείς οι “δάσκαλοι” τους, όπως τους προστατεύουν και οι γονείς τους, είναι και “παιδιά μας”.

Μάνος Καλημεράκης, εκπαιδευτικός

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το