«Μάχη» με τις φωτιές για να σωθεί ο Υμηττός δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι έχει φτάσει ως τις κεραίες.

Προληπτικά εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία με τη συνδρομή της αστυνομίας, αλλά πλέον δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό και το «στοίχημα» είναι να μην περάσουν οι φλόγες στο δάσος της Καισαριανής.

Πύρινη κόλαση στον Υμηττό: Μαίνεται η πυρκαγιά – «Μάχη» να μην περάσει στην Καισαριανή | in.gr

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση κοντά στην οδό Σερρών στην Παιανία και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Προς το παρόν αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τρία σπίτια και έχει καεί ολοσχερώς ένα σπίτι, αλλά δεν υπάρχει τραυματισμός.

Στο μέτωπο φτάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. με αποτέλεσμα η εικόνα να είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή.

Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό

Συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του στρατού και δύο της περιφέρειας, πολλά εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος κ. Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα. 

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Η σημερινή πυρκαγιά ξύπνησε μαύρες μνήμες από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα πριν 11 χρόνια σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το