Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του Ούγκο Τσάβες, έκανε λόγο περί του ισχυρότερου ιμπεριαλισμού που έχει βιώσει ποτέ η χώρα του.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να υπονομεύσει την ειρήνη στη Βενεζουέλα — ούτε η εξωτερική ούτε η εσωτερική επιθετικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο την Τρίτη, μιλώντας σε εκδηλώσεις που μνημονεύουν τον προκάτοχό του Ουγκό Τσάβες.

«Όπως είπα στους στρατιώτες, τιμώντας τους για τη νίκη στις 23 Φεβρουαρίου, όταν υπερασπίστηκαν τα σύνορά μας, η μοίρα μας — κανείς και τίποτα δεν μπορεί να υπονομεύσει την ειρήνη στη Δημοκρατία», δήλωσε ο Μαδούρο.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Ουγκό Τσάβες, η Βενεζουέλα πασχίζει να επιβιώσει, είπε.

«Αντιμετωπίζουμε τον ισχυρότερο ιμπεριαλισμό των τελευταίων 200 χρόνων, με οικονομική, πολιτική και διπλωματική επιθετικότητα, με εσωτερική επιθετικότητα, με σαμποτάζ, με προσπάθειες να διαταραχθεί η ζωή της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, παρά την επανεκλογή του Μαδούρο τον περασμένο χρόνο. Τον Γκουάιδο αναγνώρισαν σχεδόν αμέσως οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες. Ρωσία, Κίνα, Μεξικό, Ιράν και Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έχει μιλήσει για απόπειρα πραξικοπήματος που ενορχηστρώθηκε από την Ουάσινγκτον.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το