Έφυγε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από μαθητές και καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης ο δήμαρχος, που δε δίστασε σε ομιλία του να “βγάλει λάδι” τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, με πηγή τα λόγια Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του katiousa.gr, πόδι πήρε από τη γιορτή του Πολυτεχνείο στο 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος της περιοχής, ενοχλημένος προφανώς από το σαφές αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα που μετέδωσαν οι μαθητές με τις ομιλίες, τα ποιήματα και τα τραγούδια τους, και ιδίαιτερα από την αναφορά τους στον αμερικανοκίνητο χαρακτήρα της Χούντας, που εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο δήμαρχος όχι μόνο πήρε το λόγο σε μια επιχείρηση ξεπλύματος του ρόλου των ΗΠΑ, αλλά χρησιμοποίησε και φράσεις Αμερικανού προέδρου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μαθητών.

Αμέσως ξέσπασαν διαμαρτυρίες από καθηγητές και μαθητές, με γιουχαΐσματα να ακούγονται στην αίθουσα, και κατηγορίες σε βάρος του πως υπερασπίζεται τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όπως έκαναν άλλοτε οι χουντικοί.

Μπροστά σε αυτό το κύμα αντίδρασης, ο δήμαρχος τράπηκε σε φυγή, δικαιώνοντας την αποφασιστική στάση των μαθητών, που τίμησαν με τον πιο αρμόζοντα τρόπο το πραγματικό μήνυμα της επετείου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το