Μέρα πανελλαδικής δράσης οργανώνουν σήμερα Δευτέρα 1η Απρίλη οι μαθητές, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας στις 12.30 μ.μ. και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Μ’ αυτόν τον τρόπο απαντούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα για ψήφιση το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το κάλεσμα απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καθώς το υπουργείο έχει ήδη θέσει το σχέδιο από τις 22 Μάρτη και μέχρι σήμερα Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση. Όπως σημειώνουν οι μαθητές στο κάλεσμά τους:

«Έχουμε καταφέρει έως τώρα με τους αγώνες μας να καθυστερήσουμε την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου. Τώρα…

…Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Είναι βαθιά γελασμένοι εκεί στο υπουργείο, αν νομίζουν πως θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση».

«Συνεχίζουμε – Έχουμε δίκιο – Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή, καλώντας σε συνεδριάσεις των 15μελών και των 5μελών, των Συντονιστικών Επιτροπών σε κάθε σχολείο και πόλη, για συντονισμό και οργάνωση της απάντησης των μαθητών, σε συμμετοχή στη μέρα πανελλαδικής δράσης την 1η Απρίλη, σε οργάνωση συναυλιών, κλεισίματα δρόμων και πολύμορφες διαδηλώσεις. Καλεί παράλληλα τους μαθητές να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευσης του υπουργείου.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Τη Δευτέρα 1η Απρίλη είμαστε μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα τους για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει!», σημειώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), καλώντας κάθε Σύλλογο Γονέων Γυμνάσιου και Λυκείου, κάθε Ένωση Γονέων, κάθε Ομοσπονδία να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των μαθητών και να πάρει απόφαση συμμετοχής στα πανελλαδικά συλλαλητήρια και για την Αθήνα στις 12.30 στο υπουργείο Παιδείας.

Στο κάλεσμα της η ΑΣΓΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, παρά την καθολική αντίθεση του συνόλου της σχολικής κοινότητας, παρά τις μεγάλες μαθητικές πορείες που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, φαίνεται να επιμένει να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο.

Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, δεν τους απασχολεί που οι μισοί μισθοί μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα!

Παίζουν με το μέλλον όλων των παιδιών μας, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαζί με τους μαθητές είχαμε τοποθετηθεί και το δηλώσαμε και στον υπουργό και την κυβέρνησή του ότι το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο! Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα με ποικιλόμορφες εκδηλώσεις μέσα στο Μάρτη, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους για μια ακόμα φορά!

Απαιτούμε:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Τη Δευτέρα 1η Απρίλη, είμαστε μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα τους για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει! Κάθε Σύλλογος Γονέων Γυμνάσιου και Λυκείου, κάθε Ένωση Γονέων, κάθε Ομοσπονδία να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των μαθητών. Να πάρει απόφαση συμμετοχής στα πανελλαδικά συλλαλητήρια και για την Αθήνα στις 12.30 στο υπουργείο Παιδείας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το