ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ                                                     1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, 15/1/2019

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ  [1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, ΠΕ401, 6974438720] – ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ  [1ο ΓΕΛ Καματερού, ΠΕ03, 6938853981], Αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ, τακτική και αναπληρωματικός,  εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων

«Μεγάλη αναταραχή, Θαυμάσια κατάσταση!»

Αγαπητές συναδέλφισες, αγαπητοί συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, στα σχολεία της Γ΄ Αθήνας,

σας απευθύνουμε  ευχές για τη νέα χρονιά και θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό για την εκπλήρωση των στόχων

του μεγάλου εκπαιδευτικού κινήματος που έχει ξεσπάσει, με αφορμή το νομοσχέδιο απολύσεων του Γαβρόγλου.

Το ΠΥΣΔΕ της Γ΄Αθήνας συγκροτήθηκε και συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση την Πέμπτη 10/1/19. Στα μέσα της σχολικής χρονιάς και εξακολουθούμε να έχουμε κενά που ξεπερνούν τις 70 ώρες, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς σε δύο-τρία-τέσσερα  σχολεία, πολλούς με σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να αντικατασταθούν ή να μειωθεί το ωράριό τους.

Ταυτόχρονα, συνεδρίασε εν μέσω γενικευμένης αναταραχής και μεγάλων κινητοποιήσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει σύστημα διορισμών που υποβαθμίζει τραγικά τα πανεπιστημιακά πτυχία και την προϋπηρεσία δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας αδιόριστων/αναπληρωτών, να ενσπείρει την εμφύλια διαμάχη για διορισμούς που δεν σκοπεύει καν να κάνει, να πουλήσει προεκλογική ελπίδα και να κρατήσει ομήρους δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών.

Χρόνια είχαμε να δούμε στο κέντρο της Αθήνας τόσο μαζικές και μαχητικές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις  σαν αυτές της  Παρασκευής 11/1 και της Δευτέρας 14/1. Στο χέρι όλων μας είναι να σηματοδοτήσουν αυτές μια νέα πραγματικότητα  στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, με νέα δεδομένα για την αγωνιστική πορεία του κινήματός μας.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά  ως κυρίαρχο πρόβλημα το εργασιακό καθεστώς, όπως αυτό επιβλήθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στα χρόνια των μνημονίων. Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, εργασιακή ομηρία για χιλιάδες συναδέλφους μας, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, που οργώνουν την επικράτεια με άθλιους μισθούς σε άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια τη δραματική απαξίωση της εργασίας και των μονίμων εκπαιδευτικών, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιολόγηση και την περαιτέρω χειραγώγησή τους. Η αύξηση του ωραρίου και των ορίων συνταξιοδότησης, το κλείσιμο 1500 σχολείων, τα 27άρια τμήματα, ο εμπαιγμός των αναθέσεων, η υπηρεσία σε 2-3-4-5 σχολεία, ο σφαγιασμός μισθών και συντάξεων και η χρόνια αδιοριστία, συνδέονται άρρηκτα με το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Το «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι της οργής»  στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων μετέτρεψε τις σπίθες που σιγόκαιγαν κάτω απ’ τη στάχτη της μνημονιακής  ερήμου σε φλόγες που ζέσταναν την παγωμένη Ελλάδα  και τις καρδιές μας!  Οι χιλιάδες νεαροί αδιόριστοι συνάδελφοί μας, οι αναπληρωτές που χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο υπομένοντας τον ευτελισμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων, χέρι-χέρι με τους μόνιμους, βροντοφώναξαν το αυτονόητο και πάγιο αίτημά μας «μαζικοί διορισμοί  τώρα, με μόνο κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία».

Για μια ακόμη φορά η  βία των ΜΑΤ και των χημικών ήταν η απάντηση απέναντι σε μια συντεταγμένη διαδήλωση που την όπλιζε ο δίκαιος αγώνας της, με ανοιγμένα κεφάλια, τσακισμένα χέρια, καμένες πλάτες, ως απάντηση μιας κυβέρνησης που ευτελίζει με το χυδαιότερο τρόποι την Αριστερά, που χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη βία των δυνάμεων καταστολής σ’ ένα κρεσέντο υποκρισίας και κοροϊδίας. Επίσης, με την αποφασιστική και μαχητική συνέλευση αγώνα στην κατάληψη της Πρυτανείας ξεπεράστηκε η απαράδεκτη στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο και γελοίες μεθοδεύσεις να φρενάρουν και να απαξιώσουν το κίνημα που αναπτύσσεται. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Είναι η μάχη που οφείλουμε να δώσουμε για να προασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία, για την επαγγελματική και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια σε όσους μεθοδεύουν τη διάλυσή του και τον κατακερματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Στην ίδια κατεύθυνση σας καλούμε να συνεχίσουμε και την Πέμπτη 17/1 και για όσο χρειαστεί. Με συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες, διαδηλώσεις και όποια άλλη μορφή πάλης προκύψει μέσα από το ζωντανό κίνημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ  –  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την ΠΕΜΠΤΗ 17/1

 

————————————-

  • Όπως και προεκλογικά γράψαμε, είπαμε, επιμείναμε, όπως με τη διαχρονική  παρουσία μας στις 3 ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας έχουμε αποδείξει, η παρουσία μας στο ΠΥΣΔΕ δεν μας καθιστά μέρος της διοίκησης. Είμαστε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματος στο όργανο αυτό και μεταφέρουμε  όσο πιο μαχητικά μπορούμε τις θέσεις των Σωματείων μας, δεν συνυπογράφουμε καμιά αντεργατική, αντιεκπαιδευτική απόφασή του, ενημερώνουμε τις ΕΛΜΕ για όλα.Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία της Γ΄ Αθήνας να απευθύνονται στα Σωματεία τους για οποιοδήποτε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, προκύπτει και ας γνωρίζουμε όλοι ότι μόνο η συλλογική στάση, η αντίσταση και η απαίτηση των δικαιωμάτων μας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.
  • Υπενθυμίζουμε, επίσης, την Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Περιστερίο,  23/1-11πμ-1ο ΓΕΛ και τις εκλογές 5/2, 9πμ-7πμ. Η συμμετοχή όλων απολύτως απαραίτητη και καθοριστική για το μέλλον του Σωματείου και η ψήφος στην Αγωνιστική Παρέμβαση μόνη διέξοδος για την αγωνιστική του κατεύθυνση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το