Με ομόφωνη απόφαση, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κηρύσσει ενόχους τους Χρ. Στεργιόπουλο και Διον. Λιακόπουλο για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν. Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 21 ετών και πέντε μηνών τον καθένα, αναγνωρίζοντας κατά πλειοψηφία (6-1) το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης ενώ απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας σημειώθηκε ένταση με μερίδα του ακροατηρίου να πετά τρικάκια και να εκσφενδονίζει πλαστικά μπουκάλια νερού (2-3) προς το μέρος των κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν εκτός της αίθουσας συνοδεία αστυνομικών.

Νωρίτερα, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους κατηγορουμένους για τέλεση ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο και αντικειμενική σύμπραξη στην εκτέλεση της πράξης. Αποφάνθηκε επίσης πως πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα καθώς οι δράστες γνώριζαν ότι το θύμα είναι αλλοδαπός όταν συναποφάσισαν την ανθρωποκτονία την οποία εκτέλεσαν με διαδοχικές πράξεις.

Εισαγγελέας: Όχι σε αναγνώριση ελαφρυντικών 

«Τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω προτέρου έντιμου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς έχουν την έννοια να σπάσουν τα ισόβια» ανέφερε ο εισαγγελέας και αφού ανέλυσε το σκεπτικό του, πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα επειδή το δικαστήριο δεν έχει τα στοιχεία.

«Στέκομαι με συμπάθεια απέναντι σε αυτά τα παιδιά, εκτιμώ ότι παραπλανήθηκαν, αλλά ζητώ να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση ελαφρυντικών», ανέφερε.

► Να θυμίσουμε πως οι δύο κατηγορούμενοι, δικάζονται παράλληλα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το