Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής μία ακόμα τροπολογία-δώρο στην εργοδοσία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και αφορά στη μείωση κατά 50% των  εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, αποδεικνύοντας ξανά ότι το ζητούμενο είναι η στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και με κρατική επιδότηση της φτηνής εργασίας.

Μετά την τροπολογία για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν τροπολογία που προβλέπει την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για κύρια ασφάλιση των εργαζόμενων έως 25 ετών. Το κρατικό ταμείο, σύμφωνα με την τροπολογία, θα επιχορηγεί το 6,66% από το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών για κύρια ασφάλιση από την 1η Γενάρη 2019.

Στα 51 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το όφελος του 2019 για την εργοδοσία, όπως εκτιμά η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ποσό θα καταβάλλεται από τους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το