Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες το 33ο συνέδριο του ΕΚΘ. Πάνω από 380 σύνεδροι, αντιπρόσωποι 160 σωματείων που υπάγονται στη δύναμή του εξέλεξαν όργανα για την επόμενη τριετία.

Το συνέδριο είχε απ’ όλα… μεγαλόσχημες συνδικαλιστικές παρουσίες, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλος, αντάμα με «γραμματείς και Φαρισαίους», ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, εκπροσώπους κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, συνδικαλιστές από το εξωτερικό και άλλους.

Είχε επίσης και εντάσεις από την πρώτη ημέρα, όταν η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (Εργατική Ενότητα) αμφισβήτησε τη νομιμότητα συμμετοχής συνέδρων, την εκπροσώπηση ορισμένων σωματείων, έκανε λόγο για διπλοψηφίες και κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απορρίφθηκαν εντέλει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξαν επίσης και καταγγελίες από πλευράς ΠΑΜΕ-ΚΚΕ για παρουσία, έξω από την αίθουσα του συνεδρίου, αστυνομικού με πολιτικά. Το πιο κραυγαλέο, πλήρως επιβεβαιωμένο και απροκάλυπτα ομολογημένο γεγονός, είναι ότι την «ασφάλεια» κάλεσε η ίδια η ΓΣΕΕ! Σ’ ένα τέτοιο κλίμα έγινε το συνέδριο και οι εκλογές για τη διοίκηση του ΕΚΘ…

Στα αποτελέσματα των εκλογών καταγράφεται η πρωτοκαθεδρία του εργοδοτικού συνδικαλισμού, με την ΠΑΣΚΕ να αναδεικνύεται πρώτη σε ψήφους για το Δ.Σ. του ΕΚ, αλλά και σε αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, και την Εργατική Ενότητα-ΠΑΜΕ δεύτερη δύναμη.

Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι και το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται σε μία δύσκολη περίοδο για το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ύστερα από τον τραγέλαφο των απανωτών απεργιακών ανακοινώσεων από ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, στη συνέχεια της ΓΣΕΕ, ανακοινώσεις που ακολούθησαν αυτές του ΠΑΜΕ και σωματείων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!

Σε μία περίοδο παρατεταμένης νηνεμίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος φαίνεται ότι ούτε και το συνέδριο του ΕΚΘ δεν ασχολήθηκε με τα ουσιαστικά και σοβαρά του ζητήματα, όπως η ενιαία κινητοποίηση των εργαζόμενων στην περιοχή, πώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια συμμετοχής στους αγώνες, πώς θα ξεπεραστούν επίσης οι τάσεις απαξίωσης των συνδικάτων και θα ενταχθούν περισσότεροι εργαζόμενοι σ’ αυτά και τους αγώνες, αλλά και πώς θα δημιουργηθούν συνδικάτα εκεί όπου σήμερα δεν υπάρχουν, αλλά μονάχα με καταγραφή δυνάμεων, θέσεων στο Δ.Σ. και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το