Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά ενημέρωση του επιχειρησιακού σωματείου, «παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Lidl και τη Leroy Marlin» και αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Στόχος των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων είναι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Την αιφνίδια διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της εταιρείας Πράκτικερ καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων. Με πρόσχημα «δεκαπενθήμερο προσφορών για τους επαγγελματίες» η αλυσίδα προχωράει στο άνοιγμα των καταστημάτων της στις 7:00 πμ αντί για 8:30 πμ που ισχύει τα τελευταία χρόνια, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά ενημέρωση του επιχειρησιακού σωματείου, «παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Lidl και τη Leroy Marlin» και αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από τις κυβερνήσεις υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

 «Στόχος των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων είναι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, χωρίς κανένα περιορισμό και σε αυτό εντάσσονται και το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 7 το πρωί, οι Κυριακές, οι “λευκές νύχτες” και οι διάφορες προωθητικές ενέργειες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση-καταγγελία του επιχειρησιακού σωματείου, που έκφρασε την αντίθεσή του στην απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας με παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας και στην εργοδοσία.

Το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε κάθε μεθόδευση της εργοδοσίας, και καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Απαιτούμε η εταιρεία να πάρει πίσω το νέο ωράρια και να προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονικού ωραρίου 8:30πμ – 9:00 μμ και να είναι σίγουροι ότι οι επαγγελματίες θα βρουν τον τρόπο και το δρόμο να κάνουν τις αγορές τους εντός του ωραρίου όπως τις κάνουν πάνω από 25 χρόνια. Το Σωματείο μας είναι αντίθετο με τέτοιου είδους αντεργατικές ενέργειες και θα παλέψει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Πηγή: katiousa.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το