Το επίσημο «χρίσμα» της Ν.Δ. σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας έλαβε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της, Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων προ ετών, όταν σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ ύμνησε τον Γ. Καλαμπόκα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του Πατρινού αγωνιστή καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα.

Η εύφημος μνεία στον δολοφόνο δόθηκε με τον Ν. Παπαδημάτο να του αφιερώνει κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να λέει«H παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα». Ηταν Γενάρης του 2008, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 17 ετών από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Ανάμεσα σε άλλους συλλογικούς φορείς, η ΕΛΜΕ Αχαΐας είχε εκδώσει ανακοίνωση ξεκάθαρης καταδίκης των δηλώσεων Παπαδημάτου, υπογραμμίζοντας ότι «προσβάλλουν τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και τη θυσία του αγωνιστή συναδέλφου μας».

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βεβηλώνει τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της χώρας μας θα αντισταθούν στους νοσταλγούς του Κοτζαμάνη», είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων έγινε την Πέμπτη, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκη.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το