Αποσύρεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την υπαγωγή δικαιούχων στο Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις που ξεσήκωσε.

Σε ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως η απόφαση αποσύρεται, καλεί τη Δευτέρα τους εκπροσώπους των κομμάτων για θέματα Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αντιδράσεις του Λευτέρη Κρέτσου και του Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)”.

Συμπλήρωσε πως “επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν” ανακαλείται η απόφαση.

Η απόφαση και οι αντιδράσεις

Νωρίτερα, με υπουργική απόφαση, που υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό  και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας, εφημερίδες που σε σταθερή βάση παράγουν και αναπαράγουν χυδαίο και συχνά ρατσιστικό περιεχόμενο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επιχορηγήσεων του προγράμματος ενίσχυσης εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Με 200.000 έκαστες επιχορηγούνται οι εφημερίδες Μακελειό και Ελεύθερη Ώρα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το