Κατέρρευσε παταγωδώς, στο δικαστήριο το στημένο κατηγορητήριο για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σ. Πουλικόγιαννη, βασιζόμενο σε βίντεο – συρραφή χρυσαυγίτικης… κοπής.

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ – σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας – κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης ως υποκινητής ομάδας διαδηλωτών που επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στις 7 Μάρτη 2014 για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, ύστερα από κάλεσμα δεκάδων ταξικών συνδικάτων. Λίγο πριν τη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου, όπου υπήρχε φραγμός της Αστυνομίας, ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, ανέργους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, κάνοντας χρήση χημικών, γκλοπ, χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Μάλιστα, είχε χτυπηθεί και ο τότε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Σημειωτέον ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του και ανέφερε ότι δεν προέκυπτε ότι παρακινεί σε βιαιοπραγίες.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι την καταγγελία στη ΓΑΔΑ στις 7/3/2014 την έκανε ο απότακτος αστυνομικός Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος δεν κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Την υπόθεση ανέλαβε ο αστυνομικός της ΓΑΔΑ Πέτρος Νικολόπουλος. Ερωτήματα προκαλούν επίσης η στάση και η κατάθεση του εν λόγω αστυνομικού και χτες στο δικαστήριο, που επέλεξε το βίντεο – συρραφή που διαστρέβλωνε τα γεγονότα και είχε ανεβεί σε φασιστικά σάιτ. Επίσης, ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ περιγράφει τον Σ. Πουλικόγιαννη με τα χαρακτηριστικά του, του αναγνωρίζει παράνομες πράξεις περιγράφοντας άλλο άτομο!… Παρά το ότι φαίνεται ότι ο Σ. Πουλικόγιαννης δεν είναι στο χώρο και είναι 20 μέτρα πίσω.

Ολα αυτά ξεκίνησαν όταν είχαν αρχίσει να προφυλακίζονται στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ώρες μετά την κινητοποίηση, ο χρυσαυγίτης Ηλ. Κασιδιάρης, που δεν είχε ακόμα προφυλακιστεί, έκανε λόγο περί «τραμπουκισμών του Πουλικόγιαννη». Το συγκεκριμένο βίντεο αξιοποίησαν πολλές φορές και οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης για να αποδομήσουν τη μαρτυρία του Σ. Πουλικόγιαννη, που ήταν ένας από τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που υπέστη τον Σεπτέμβρη 2013 την αγριότατη επίθεση από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Όσο για το βιογραφικό του πρώτου… κομιστή στη ΓΑΔΑ, που έχει αποταχθεί από το Σώμα, Δ. Γεωργακόπουλου, και έκανε την καταγγελία, είναι πολύ πλούσιο… Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν ανάμεσα σε συλληφθέντες το 1997 σε rave party όπου διακινήθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ επίσης, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, διατείνεται ότι βρίσκει στα σκουπίδια έγγραφα, έξω από υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις (!) και τράπεζες (!) και πως ανακαλύπτει μέχρι και απόρρητες εκθέσεις της ΕΥΠ. Ο εν λόγω απότακτος από την Αστυνομία καταδικάστηκε το 2004 σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για δυσφήμιση δημάρχων, ενώ φέρεται να έχει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ατομικών δικαιωμάτων…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το