Ενας «ανώνυμος αναγνώστης» της ιστοσελίδας cretalive.gr που, κατά τα άλλα, αναφέρεται «στην γκρίζα συνταγματική ζώνη των κυβερνητικών μέτρων», εκφράζει την …αγανάκτησή του(!) (16/04) για την ανάρτηση στα κάγκελα του Βενιζελείου Νοσοκομείου πανό του Μ-Λ ΚΚΕ, με αίτημα «Δωρεάν, καθολική Υγεία για όλους», θεωρώντας τη δίκαιη διεκδίκηση του αιτήματος «εκτός λογικής» και θέτοντας το ερώτημα «αν είναι επιτρεπτό η διοίκηση του νοσοκομείου να ανέχεται αυτές τις ασχήμιες».

Δημοσιεύουμε, παρακάτω, την επιστολή που έστειλε ο Βασίλης Πετράκης στην ιστοσελίδα cretalive.gr απαντώντας επώνυμα σε όσα λέει ανώνυμα ο αναγνώστης της ιστοσελίδας

Ηράκλειο

Θα ήταν για πολλούς λόγους λάθος το να μείνει αναπάντητη μια ιδιαίτερα στοχευμένη, αλλά ανυπόγραφη δημοσίευση «αναγνώστη» της ιστοσελίδας σας, σε σχέση με την ανάρτηση πανό (με φωτογραφία πανό του Μ-Λ ΚΚΕ ) στο Βενιζέλειο.

Ο ιδιαίτερα ενοχλημένος «αναγνώστης», μπήκε στην βάσανο, όχι μόνο να σταματήσει και χωρίς την συγκατάθεση μας, να διεκδικεί να τραβήξει φωτογραφίες με τα πρόσωπα μας (στις οποίες είχε την πρόνοια το cretalive να παρέμβει), αλλά και να προχωρήσει σε δημοσίευση τους…. υπογραμμίζοντας μάλιστα το σεβασμό του στη «συνταγματικότητα».

Να σημειωθεί βέβαια ότι το ύφος του κειμένου δεν θυμίζει σε τίποτα, την κάθε άλλο παρά ευγενική στάση του «αναγνώστη» σας, όταν ως αυτόκλητος διώκτης της «ασχήμιας», προκλητικά διεκδικούσε να βγάλει φωτογραφίες τα πρόσωπα μας και εκτόξευε απειλές του τύπου «θα τα πούμε το βράδυ».

Σε σχέση με το περιεχόμενο της δημοσίευσης, όπου αναφέρεται ότι, «ένα δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να είναι ανοικτό και σεβαστό από όλους μας και δεν μπορεί να είναι χώρος ιδεολογικής αντιπαράθεσης…» και φτάνει στο σημείο να πραγματεύεται ρητορικά ερωτήματα για το αν μπορεί να γίνεται «επιτρεπτό αυτό από τη διοίκηση του ιδρύματος» έχει αξία να επισημανθεί ότι:

Κανένα πανό δεν εμποδίζει την είσοδο στο δημόσιο νοσοκομείο. Οπότε δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η διεκδίκηση του «αναγνώστη» για ανοικτό νοσοκομείο, παρά μόνο αν διαβαστεί ως παραποίηση της πραγματικότητας.

Το τι θεωρεί ο καθένας «σεβαστό» ή ακόμη περισσότερο τι ενοχλεί την αισθητική του, έχει προφανώς να κάνει με τις απόψεις, την ιδεολογία και την πολιτική του και άρα, δεν μπορεί να παρουσιάζεται αυθαίρετα το «σεβαστό» του αναγνώστη ως κάποια γενική αρχή. Ευτυχώς στην πολιτεία που ζούμε, με πολλούς αγώνες, κατοχυρώθηκε το δικαίωμα και ο «σεβασμός» της ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων και ιδεών.

Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ με την στάση τους έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες το σεβασμό τους στο δημόσιο νοσοκομείο και το προσωπικό του. Με την διαρκή μάχη ενάντια στην υπονόμευση του ΕΣΥ και την παρουσία τους σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την στήριξη και στελέχωση του. Αυτό σημαίνει σεβασμός για εμάς και αυτό αποδεικνύουμε και με την ανάρτηση των πανό μας, αυτές τις μέρες.

Κανένας χώρος και καμία κοινωνική διεργασία, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν υπάρχει έξω από το πεδίο της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Πολύ περισσότερο τα νοσοκομεία μας, σε καιρούς πανδημίας. Οι ιδεολογίες και πολιτικές, που διέλυσαν το ΕΣΥ όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι αυτές που ευθύνονται για τις τρομακτικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία σήμερα και που οδηγούν την κοινωνία στα μέτρα της καραντίνας. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, μαζί με την μάχη ενάντια στην πανδημία, δίνουν και μια καθημερινή (ιδεολογική και πολιτική) μάχη για την στελέχωση των νοσοκομείων και τον εξοπλισμό τους. Το Μ-Λ ΚΚΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να είναι παρόν σε αυτό.

Αυτή η «αντιπαράθεση» των απόψεων, είτε συμφωνεί είτε όχι ο «αναγνώστης», γίνεται και θα γίνεται σε δημόσιους χώρους και μόνο έτσι μπορεί να έχει νόημα. Και όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την «ελεύθερη έκφραση των ιδεών» οφείλουν κάθε στιγμή να περιφρουρούν αυτό το καθοριστικό δικαίωμα.

Τέλος… Ποια ακριβώς η στόχευση, της φωτογράφησης και δημοσίευσης φωτογραφιών χωρίς την συγκατάθεση των προσώπων από έναν «αναγνώστη», που κατά τα άλλα, εμφανίζεται να σέβεται τα δικαιώματα, τους νόμους και τη συνταγματικότητα;

Ρητορικά ερωτήματα, που η απάντηση τους οδηγεί την σκέψη σε σκοτεινές μάλλον εποχές… που κάποιοι θέλουν να αναβιώσουν. Για αυτό και όλοι εμείς οι «δημοκρατικοί αναγνώστες» οφείλουμε να είμαστε πιο προσεχτικοί.

Βασίλης Πετράκης
(αυτός που ανάρτησε το πανό) μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία