Όσο και αν προβάλλεται το παραμύθι της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά το μέγεθος αυτής της απάτης. Η επιτροπεία και οι χιλιάδες μνημονιακοί νόμοι παραμένουν και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής κάθε μέρα που περνάει, πιέζουν όλο και περισσότερο τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το αφήγημα της «επιτυχημένης κυβέρνησης» της ΝΔ, όσο και αν λυσσομανούν τα επιτελεία της μαύρης προπαγάνδας, είναι καταδικασμένο και αυτό να βουλιάξει στον βάλτο της βάρβαρης κοινωνικής πραγματικότητας.

Η υπουργός παιδείας Κεραμέως στο μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου δεν μπόρεσε να πει μια λέξη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, η Μιχαηλίδου που θεωρεί την αριστερά «ψυχική νόσο», στην ίδια επέτειο θεώρησε ότι τιμάται ο εθελοντισμός(!), ο Βορίδης για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ δήλωσε ότι «το ξύλο είναι στοιχείο ανταγωνιστικότητας», ενώ ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος διαβεβαιώνει ότι «ο ελληνικός στρατός θα ματώσει ξανά στο πλευρό των ΗΠΑ». Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πιο αντιπροσωπευτικές δηλώσεις από αυτές για το πραγματικό περιεχόμενο της «μεταρρυθμιστικής δυναμικής» της ΝΔ.

Συνεχίζοντας και εντείνοντας την ίδια βάρβαρη πολιτική, βρίσκοντας το χαλί των μνημονίων στρωμένο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έρχεται να κηρύξει μια ιδεολογική επίθεση ενάντια στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα, να στοχεύσει τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα με ένα πογκρόμ βίας και καταστολής και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την πολιτική της εξάρτησης και πρόσδεσης στο αμερικάνικο άρμα.

Με τη στήριξη, στην πραγματικότητα, όλων των δυνάμεων της αστικής «αντι»πολίτευσης (ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΛ. ΛΥΣΗ κλπ), εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την νομιμοποίηση της πολιτικής των μνημονίων και της υποτέλειας από την κυβέρνηση μιας κάλπικης αριστεράς, ανασταίνει το μύθο της «ανάπτυξης».

Το περιεχόμενο της «ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ, σε συνέχεια της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυ­πώνεται ολοκάθαρα στο πολυνομοσχέδιο που ψηφί­στηκε το προηγούμενο διάστημα. Το ελκυστικό περιβάλλον για τους επενδυτές, είναι αυτό που τους απαλλάσσει από φόρους και περιορισμούς. Που δεν έχει συλλογικές συμβάσεις και ερ­γασιακά δικαιώματα, ούτε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια. Οι «επενδυτικές ευκαιρίες» που διαφημίζουν οι τελάληδες της ΝΔ, βρίσκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των ΔΕΚΟ και στην άνευ όρων εκμετάλλευση του λαού και του τόπου. Η «ανάπτυξή» τους, την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελ­ληνικού λαού προβλέπει νέους φόρους, περικοπές συ­ν­τάξεων και μια νέα βαθιά τομή στο ασφαλιστικό με στόχο την διάλυση της δημόσιας ασφάλισης και την άλωση των απο­θεματικών των ταμείων από ιδιώτες… «επενδυτές». Για τις εργασιακές σχέσεις, η άρση της μονιμότητας στη ΔΕΗ, που ανακοίνωσε -περιχαρής- ο Χατζηδάκης, αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους και ισχυρό τροχιο­δεικτικό για το μέλλον και των υπόλοιπων κλάδων.

Τα πλατιά λαϊκά στρώματα ασφυκτιούν κάτω από την τεράστια ανεργία και τη νέα φτώχεια. Τα πλεονάσματα, που βγήκαν από το στύψιμο του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι ένας δείκτης που το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι νέα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους τοκογλύφους και νέα ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τους εργαζόμενους.

Καμία έξοδο από τα μνημόνια δεν μπορούν να τάζουν οι εισηγητές των μνημονίων.

Χτύπημα στα σωματεία, τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Στο ίδιο νομοσχέδιο, όχι τυχαία, περιέχεται το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, με στόχο την υπονόμευση των συνελεύσεων, το χτύπημα της απεργίας και κυρίως τον πλήρη έλεγχο των σωματείων και των μελών τους, από τους εργοδότες και τη διοίκηση. Ακόμη και αν σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζεται αδύναμο, οι κυρίαρχοι γνωρίζοντας καλά τη δύναμη που μπορεί αυτό να αποκτήσει, επιχειρούν ένα πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά χρόνια χτύπημα, στη λειτουργία και την ύπαρξη των σωματείων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια αχαλίνωτη επιβολή της αστυνομοκρατίας, με την κατάργηση του ασύλου και την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ για να χτυπήσουν… φοιτητές. Μια ζοφερή εικόνα επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» επιχειρούν να απλώσουν στην κοινωνία, με τις εφόδους, τις συλλήψεις και το ξύλο (που αγαπά ο ακροδεξιός Βορίδης), να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στόχος να επιβάλουν στην κοινωνία σιγή νεκροταφείου, ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα την πολιτική που εκχωρεί τον λαό και τον τόπο στα συμφέροντα των ξένων δυναστών.

Επικίνδυνη πρόσδεση στο στρατιωτικό άρμα των ΗΠΑ και ακροδεξιές ρητορείες

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ ότι ο ελληνικός στρατός θα ματώσει στο πλευρό των ΗΠΑ αφενός αποτελεί ύβρη για έναν λαό που έχει ματώσει στον αγώνα ενάντια στα σχέδια και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη χώρα, αφετέρου δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των ξένων πατρώνων της. Σε μία εύφλεκτη περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ (με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ) προσφέροντας νέες βάσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, βαθαίνοντας την εξάρτηση και μετατρέποντας τη χώρα σε προγεφύρωμα των αμερικανικών-νατοϊκών συμφερόντων, όχι απλά δεν εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όπως ισχυρίζεται, αλλά εκθέτει το λαό και την ειρήνη στην περιοχή σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το