Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παίζοντας μουσική, πραγματοποίησαν σήμερα, στο Σύνταγμα, μαθητές των μουσικών σχολείων, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στους χιλιομετρικούς περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί για τις δωρεάν μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ 50025/2018 ορίζει τα 3 χλμ. ως το μίνιμουμ της απαιτούμενης απόστασης για δωρεάν μετακίνηση και τα 4,5 χλμ. για τους μαθητές που φοιτούν σε Καλλιτεχνικό Λύκειο ή Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Για τους μαθητές που φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία και δεν μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα, ο χιλιομετρικός περιορισμός για δωρεάν μεταφορά είναι τα 1.500 μέτρα, ενώ μόνο οι μαθητές οι οποίοι μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
Οι μαθητές ζητούν επίσης να μην εφαρμοστεί φέτος η Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον νέο τρόπο εισαγωγής στα τμήματα Μουσικών Σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι εκδόθηκε αργά μέσα στη σχολική χρονιά πιάνοντας απροετοίμαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το