Αμετροέπεια και ιστορική άγνοια προδίδουν, για ακόμη μια φορά, οι δηλώσεις του Κ. Μπογδάνου, αυτή τη φορά για τη δολοφονία Λαμπράκη, την οποία καταγράφει ως ένα «διχαστικό» και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διφορούμενο ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι είχε αντιδράσει την ημέρα της επετείου (22 Μαΐου) σε σχετική ανάρτηση της Επιτροπής Ελλάδα 2021, εκφράζοντας προβληματισμούς για το αν θα πρέπει να τιμάται η συγκεκριμένη ημέρα, ως τμήμα της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο Κ. Μπογδάνος επανήλθε στο ζήτημα, καταδικάζοντας την απόφαση της «Επιτροπής 2021» να πραγματοποιήσει ένα μικρό αφιέρωμα στη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ. Μιλώντας στην τηλεόραση του TRT, ο Κ. Μπογδάνος προχώρησε σε έναν άνευ προηγουμένου ιστορικό αναθεωρητισμό, απέδωσε στα… οικογενειακά τραπέζια ερωτήματα όπως: «Ήταν ο Γκοτζαμάνης; Τι δουλειά είχε εκεί το τρίκυκλο; Ήταν το παρακράτος της Δεξιάς; Μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;».

Συνεχίζοντας το πολιτικό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει με αφορμή τις δράσεις της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – «οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό», δήλωσε χαρακτηριστικά – αυτή τη φορά έφτασε να αμφισβητήσει, πάντα στηριζόμενος στα οικογενειακά τραπέζια, τους δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη. 

Αξίζει στο σημείο αυτό να να μνημονεύσουμε την αποστροφή του ιδρυτή της παράταξής του, Κ. Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», το βράδυ της δολοφονίας Λαμπράκη, όπως επίσης την τοποθέτησή του:«Κατά την διάρκειαν της ομιλίας του συνεκεντρώθησαν εις τον δρόμον εξτρεμιστικά στοιχεία της δεξιάς με πρόθεσιν να τον αποδοκιμάσουν. Φαίνεται ότι μεταξύ αυτών υπήρχον και μερικοί οργανωμένοι, που είχαν ως σκοπόν, όχι να δολοφονήσουν, αλλά να «στραπατσάρουν», όπως έλεγαν, τον Λαμπράκην και να δημιουργήσουν σύγχυσιν μεταξύ των κομμουνιστών. Φαίνεται δε, επίσης, ότι ορισμένα αστυνομικά όργανα ηνέχθησαν τα σχέδια αυτά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπον αυτόν εκπληρούν την αντικομμουνιστικήν αποστολήν των».

Για την ιστορία, ο Σπύρος Γκοτζαμάνης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη για θανατηφόρες σωματικές βλάβες σε βάρος του Λαμπράκη και διατάραξη της κοινής ειρήνης, ενώ ο συνεργός του Μανώλης Εμμανουηλίδης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του “προτέρου έντιμου βίου” και ότι δεν “ενήργησαν από ταπεινά αίτια”.

Ιστορική έχει μείνει επίσης η αγόρευση του εισαγγελέα Παύλου Δελλαπόρτα: «Σήμερα, εδώ, ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, εμφανίζεται -προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς- ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης. Τι άλλο έπρεπε να περιμένει κανείς απ’ αυτό πλην του ότι θα εξελισσόταν σε κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας;»…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το